Enda en filmtjeneste vi strengt tatt ikke trenger

Svenske Plejmo hevder de skal utfordre Netflix, men gjør det ikke.

LEIEFILM: Plejmo tilbyr leiefilm til fleksibel pris, og sier de skal «endre markedet fra bunnen av» - men filmtilbudet er det samme som i en rekke andre leietjenester.
LEIEFILM: Plejmo tilbyr leiefilm til fleksibel pris, og sier de skal «endre markedet fra bunnen av» - men filmtilbudet er det samme som i en rekke andre leietjenester. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens pirattjenesten Popcorn Time får vokse seg stor og sterk med et tilbud av film og serier ingen av filmbransjens mer stuerene kommersielle tjenester er i nærheten av å matche, pulveriserer film- og tv-bransjen sitt tilbud til forbrukerne i en lang rekke mangelfulle og forvirrende tjenester.

Siste skudd på stammen er den svenske filmleietjenesten Plejmo, som ble lansert i betaversjon i Norge denne uka. Kan de utfordre den amerikanske strømmegiganten Netflix, samt etablerte leietjenester fra aktører som iTunes, Viaplay, SF Anytime, Canal Digital, Get og Altibox? For ikke å snakke om Popcorn Time?

Man kan trygt si at svenskene har oddsene mot seg.

Plejmo er en leietjeneste for film på PC, Mac, Samsung SmartTV, iOS og  Android. Tjenesten har en dynamisk, algoritmestyrt prisingsmodell, der de ferskeste og mest populære filmene koster mest, med en makspris på 49 kroner. Eldre, mindre populære filmer koster mindre, med en minstepris på tre kroner. Noen filmer er endog gratis.

Konseptet er ikke nytt. Plejmo ble etablert etter at Film2Home overtok konkurrenten Headweb. Begge opererte med en liknende prisingsmodell. Plejmo har avtaler med alle de store filmstudioene, med unntak av Sony, og får tilgang til film når den er ferdigspilt på kino og gjøres tilgjengelig for digital utleie og salg.Her konkurrerer man som nevnt med en rekke andre leietjenester for film, som har tilgang til nøyaktig de samme filmene til samme tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.