Enda en Ramones død

Bassist Dee Dee Ramone fra Ramones ble torsdag morgen funnet død i sitt hjem i Hollywood. Han døde trolig av en overdose.

Det legendariske punkbandet The Ramones mistet i april i fjor sin frontfigur og sanger Joey Ramones, som døde av kreft. Nå har enda en Ramones mistet livet.

Bassist Dee Dee Ramone, hvis egentlige navn var Douglas Glenn Colvin, døde i følge

Aftonbladet

torsdag morgen, norsk tid. Han ble 49 år.

Det var Ramones kone som fant ham liggende livløs på sofaen i deres hjem i Hollywood. Det ble også funnet en sprøyte på kjøkkenet, og ifølge rettsmedisiner Craig Harvey var årsaken til dødsfallet en overdose. Dee Dee Ramone har tidligere hatt store problemer med narkotika, noe han blant annet forteller om i boka «Lobotomy: surviving the Ramones».

Trommis Markey Ramone sier dog til svenske

Expressen

at Ramone ikke har brukt narkotika på flere år, men at dette paradoksalt nok kan være årsaken til dødsfallet. For hvis Dee Dee Ramone «av en eller annen idiotisk grunn», som Markey Ramone sier det, skulle ha bestemt seg for å prøve narkotika igjen har kroppen hans sannsynligvis ikke tålt den vanlige dosen.

Dee Dee Ramones tid i Ramones var preget av turbulens, og han røk ved flere anledninger uklar med resten av bandet. Han var likevel en av Ramones mest produktive låtskrivere, og han stod blant annet bak «Chinese Rock», en låt som handler om å tråle gatene etter heroin.

På slutten av 80-tallet fikk han likevel nok og sluttet i gruppen. Etter et heller mislykket forsøk på en musikalsk gjenoppstandelse i form av ræpperen Dee Dee King, satset Ramone videre som billedkunstner og forfatter. Han var akkurat ferdig med sin femte bok, sier hans talsmann Chris Maggiore.

GAMLE HELTER: De gjenværende medlemmene av The Ramones ble den 18. mars i år innlemmet i The Rock and Roll Hall Of Fame. Seremonien foregikk i ærverdige Waldorf Astoria Hotel i New York. Fra venstre: Dee Dee Ramone, Tommy Ramone, Johnny Ramone og Marky Ramone.