Enda en Roald Dahl-bok blir film

George Clooney blir med.

VENEZIA (Dagbladet.no): Fra før har Roald Dahl-romaner som «Charlie og sjokoladefabrikken», «Heksene» og «Matilda» blitt overført til lerretet, og nå er det klart for enda en Dahl-filmatisering.

Regissør Wes Anderson bekreftet på en pressekonferanse i Venezia at han nå konsentrerer seg om å lage animasjonsfilm av «Den fantastiske Mikkel Rev».

- Nå har jeg laget tre filmer med noenlunde samme tematikk, og føler det er på tide å sette strek. Min neste film blir et animasjonsprosjekt om en rev, så det er jo noe helt annet, sier Anderson.

Prosjektet ble først kjent i fjor, men regissøren har til nå først og fremst konsentrert seg om «The Darjeeling Limited» - spillefilmen han presenterer her i Venezia.

George Clooney og Cate Blanchett skal ha stemmene til hovedfigurene i «Den fantastiske Mikkel Rev»., mens Noah Baumbach («The Squid and the Whale») hjelper Anderson med manuset.

Henry Selick, som tidligere har jobbet med Tim Burtons «The Nightmare Before Christmas» og Andersons «Livet under vann med Steve Zissou», har animasjonsansvaret.

Planlagt premiere blir i november 2009.

GIGANTPROSJEKT: Wes Anderson skal bruke de neste to årene på å lage film av «Den fantastiske Mikkel Rev», fortalte han under en pressekonferanse i Venezia. Foto: SCANPIX/AP
GIGANTPROSJEKT: Wes Anderson skal bruke de neste to årene på å lage film av «Den fantastiske Mikkel Rev», fortalte han under en pressekonferanse i Venezia. Foto: SCANPIX/AP Vis mer
HAR TAKKET JA: George Clooney, også han til stede i Venezia, låner sin stemme til filmen.