Enda en Roald Dahl-bok blir film

George Clooney blir med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VENEZIA (Dagbladet.no): Fra før har Roald Dahl-romaner som «Charlie og sjokoladefabrikken», «Heksene» og «Matilda» blitt overført til lerretet, og nå er det klart for enda en Dahl-filmatisering.

Regissør Wes Anderson bekreftet på en pressekonferanse i Venezia at han nå konsentrerer seg om å lage animasjonsfilm av «Den fantastiske Mikkel Rev».

- Nå har jeg laget tre filmer med noenlunde samme tematikk, og føler det er på tide å sette strek. Min neste film blir et animasjonsprosjekt om en rev, så det er jo noe helt annet, sier Anderson.

Prosjektet ble først kjent i fjor, men regissøren har til nå først og fremst konsentrert seg om «The Darjeeling Limited» - spillefilmen han presenterer her i Venezia.

George Clooney og Cate Blanchett skal ha stemmene til hovedfigurene i «Den fantastiske Mikkel Rev»., mens Noah Baumbach («The Squid and the Whale») hjelper Anderson med manuset.

Henry Selick, som tidligere har jobbet med Tim Burtons «The Nightmare Before Christmas» og Andersons «Livet under vann med Steve Zissou», har animasjonsansvaret.

Planlagt premiere blir i november 2009.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer