BLIR TV-SERIE: Stephen Kings roman «Joyland» fra 2013 blir tilpasset tv-skjermen. Foto: Bokcover / Creative Commons
BLIR TV-SERIE: Stephen Kings roman «Joyland» fra 2013 blir tilpasset tv-skjermen. Foto: Bokcover / Creative CommonsVis mer

Stephen King

Enda en Stephen King-bok blir til tv-serie

Romanen «Joyland» kommer som tv-serie.

Nok en Stephen King-bok skal bli til tv-serie, melder filmnettstedet Deadline.

Denne gangen er det romanen «Joyland» som skal komme på tv-skjermen.

Er du skrekkfilm-fan, har du neppe gått glipp av «Castle Rock», som hadde premiere på HBO Nordic i juli.

Serien er riktignok ikke basert på et unikt King-kildemateriale, men dikter opp en flunkende ny historie i universet hans, og nevner både navn og hendelser derfra som om det sto om livet.

- Kongen av grøss og gru

«Få forfattere har gjort så mye for å ødelegge nattesøvnen for så mange som kongen av grøss og gru, Stephen King», skriver Dagbladets anmelder, og viser til at King-adaptasjoner er i vinden om dagen.

Mens fjorårets «Dark Tower» floppet, ble nyinnspillingen av klassikeren «It» med Bill Skarsgård i rollen som klovnen Pennywise en suksess.

Oppfølgeren «It: Chapter Two» er ventet i september 2019. Nå skal altså romanen «Joyland» også tilpasses for et tv-publikum.

«Joyland»

«Joyland» handler om Devin Jones, en collegestudent som sommeren 1973 får seg jobb i en fornøyelsespark i North Carolina.

Jobbintervjuet hans blir gjort av spåkona på tivoliet, Madame Fortuna. Hun forteller ham at han vil møte to spesielle barn den sommeren, én av dem vil være synsk. Samtidig blir spøkelseshuset hjemsøkt av ei jente som ble drept der mange år tidligere.

Den sommeren blir livet til Devin Jones forandret for alltid, etter at han blir nødt til å takle et uløst drap, og samtidig må forholde seg til skjebnen til et døende barn.

Saken fortsetter under videoen.

KULTSKREKK: Bill Skarsgård spiller monsteret Pennywise, som tar form etter ofrenes verste mareritt, i nyinnspillingen av «It». Video: Warner Bros. Pictures Vis mer

- Beæret

Det er Freeform som nå har begynt arbeidet med å utvikle «Joyland» for tv-skjermen. Chris Peña, som tidligere har jobbet med komedien «Jane the Virgin», er tilknyttet prosjektet. Det er også Cyrus Nowrasteh, som blant annet står bak miniserien «The Path to 9/11».

De to kommer til å skrive manus og være produsenter for pilotepisoden.

- Vi er beæret over å jobbe med Stephen King - en mesterlig historieforteller som forstår viktigheten av historier som resonnerer med publikum på et dypt personlig nivå, sier konserndirektør Karey Burke hos Freeform.

- Vi klarer nesten ikke å vente på at «Joyland» skal bli en del av det Freeform tilbyr, og at serien skal hjemsøke våre seere på en måte som bare Stephen kan, sier Burke til Deadline.

I tillegg vil Bill Haber være produsent for «Joyland». Haber har tidligere vært ansvarlig for miniserien «Nightmares & Dreamscapes: From the Stories of Stephen King», som ble Emmy-nominert i 2006.