SKUDDSIKKER: Luke Cage (Mike Colter) vil rense New York for kjeltringer, og er praktisk nok skuddsikker. Foto: Netflix
SKUDDSIKKER: Luke Cage (Mike Colter) vil rense New York for kjeltringer, og er praktisk nok skuddsikker. Foto: NetflixVis mer

Helgas strømmetips:

Enda en superhelt inntar Netflix

Skuddsikre helter, finanskjeltringer eller moderne familiemedlemmer. Dette må du se i helga.

LUKE CAGE

Netflix

Enda en Marvel-serie er klar for Netflix-skjermene. «Daredevil» og «Jessica Jones» er to av de mest underholdende originalseriene på strømmetjenesten, og «Luke Cage» tegner til å føye seg godt inn i rekka.

Den tidligere straffedømte Luke Cage blir supersterk og skuddsikker etter et mislykket eksperiment, og bestemmer seg heldigvis på å bruke de nye evnene på å bekjempe kriminaliteten i New York.

OBS! Dagbladets anmelder ble ikke umiddelbart begeistret, og trillet en treer for serien.

MODERN FAMILY SESONG 8

TV 2 Sumo

Foto: TV 2 / ABC
Foto: TV 2 / ABC Vis mer

Den enormt populære dokumentarparodien om en stadig større forsamling medlemmer i tre ganske så ulike moderne familier er tilbake med åttende sesong i ukentlige avsnitt på Sumo fra og med fredag 30. september. Noen dager senere på en lineær kanal, men hvem bruker vel slikt for tiden.

Emmy-prisene, seertallene og den jevnt over likandes kvaliteten på vitsene og stemningen tilsier at «Modern Family» kan fortsette i åtte sesonger til, minst.

Dagbladet omtalte for øvrig nylig at «Modern Family» er en av seriene som slår et slag for mangfoldigheten, og har castet en transkjønnet barneskuespiller til en rolle i denne åttende sesongen.

THE BIG SHORT

Netflix

Foto: UIP
Foto: UIP Vis mer

Will Ferrells makker og faste regissør Adam McKay fikk en fulltreffer med den første filmen han laget uten Ferrell på rollelista.

McKay forteller om mennene som tjente seg søkkrike da den amerikanske boligbobla sprakk og utløste internasjonal finanskrise i 2007, og gir deg følelsen av å faktisk forstå hva som foregikk.

Godt hjulpet av et ellevilt stjernelag (Christian Bale, Brad Pitt, Steve Carell, Ryan Gosling!) og et oscarvinnende manus.

Dagbladets anmelder kalte dette «en munter underholdningsfilm som gjør deg virkelig rasende», og ga terningkast fem.