Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Enda flere Haddy-klager

Siden mandag har antall klager på Haddy Njies intervju på NRK-programmet Lindmo doblet seg.

SNAKKER UT: Bokaktuelle Haddy Njie snakke ut i programmet «Lindmo» på NRK. NRK har mottatt en lang rekke klager på intervjuet. Video: NRK Vis mer

30 klager er nå kommet inn til Kringkastingsrådet. Det bekrefter sekretær Erik Skarrud i Kringkastingsrådet overfor Kampanje.

Mandag var det kommet 13 klager.

Norsk Presseforbund har mottatt én PFU-klage på intervjuet, bekrefter generalsekretær Elin Floberghagen overfor NTB. Den er ikke vurdert ennå.

Njie har gitt ut en bok om hvordan hun opplevde varslene om ektemannen Trond Giske (Ap) og mediestormen som fulgte. Hun ble i den forbindelse intervjuet av Anne Lindmo.

Klager på nakenscener

Kringkastingsrådet har også mottatt flere klager på den norske TV-serien Exit, som handler om fire menn i finansmiljøet i Oslo, ifølge Dagen.

Klagene gjelder både serien, men også et innslag på Dagsrevyen sist torsdag.

Det ble da vist et klipp fra serien hvor man ser en av Exits hovedpersoner, skuespiller Tobias Santelmann, naken. Han går mot kamera med en erigert penis og forsøker deretter å bryte seg inn på et hotellrom – fortsatt naken.

Ifølge Skarrud har Kringkastingsrådet mottatt 30 klager.

- De er i to kategorier. Noen klager på serien, mens andre klager på Dagsrevyen sitt innslag, sier han.

Forstår reaksjonene

Programredaktør Kyrre Nakkim i NRK Nyheter har forståelse for reaksjonene etter Dagsrevyens innslag.

- I etterkant ser vi at vi burde ha sagt ifra om at det kom støtende scener. Det beklager vi. Vi burde ha gjort oppmerksom på det, sier han til Dagen.

Han presiserer at scenen ikke viser en ekte penis.

Serien har vært populær blant seerne. På en drøy uke har nær 1 million nordmenn sett Exit.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media