Enda lengre og flatere ballær

Og Aksel Hennie regisserer Varg Veum-film.

Les også:
Ambjørnsens hasjlanger-roman blir film

(Dagbladet.no): «Lange flate ballær» var årets mest sette film i fjor. Nå kommer oppfølgeren, som kan bli klar for kino før jul.


Harald Zwart
skal regissere.

- Dette er en film som tar våre karakterer med på heimevernsøvelse. Det passer selvsagt dårlig på grunn av jobben i EdGarasjen, men når Kai glemmer å levere søknad om utsettelse i tide blir de hentet av militærpolitiet, sier produsent Espen Horn til Dagbladet.no.

Innspillingen starter snart

Øvelsen passer dårlig for alle, og gutta ender opp i en rekke komiske problemer - ikke minst når det viser seg at det hele er en del av en større Nato-øvelse.

Filmen har fått 7,4 millioner kroner i støtte av Filmfondet.

- Innspillingen går i gang mellom april og juni en gang. Håpet er at vi kan ha den klar en eller annen gang mot slutten av 2007, men vi har ikke satt noen ordentlig dato ennå, sier Horn.

KLART FOR OPPFØLGER: «Lange flate ballær» var en stor publikumssuksess. Nå er det klart for oppfølger. Foto: FILMWEB
KLART FOR OPPFØLGER: «Lange flate ballær» var en stor publikumssuksess. Nå er det klart for oppfølger. Foto: FILMWEB Vis mer

Manusforfatter Pål Sperre Enger lager manus, som han gjorde med den første filmen.

- Jeg hadde ikke skrevet noe filmmanus før «Lange Flate Ballær», så jeg hadde en bratt lærekurve. Denne gangen skjønner jeg vel litt mer av hvordan det hele foregår, og er mer kjent med karakterene, sier han til Dagbladet.no.

Hennie regisserer Veum

Også flere kommende filmprosjekter fikk støtte i dag. Blant annet får «Falne Engler» - den andre filmen om Varg Veum - 7 millioner kroner.

Den regisseres av Aksel Hennie, og får premiere i mars 2008.

Størst grunn til å juble etter dagens styremøte i Filmfondet har kanskje produksjonsselskapet Paradox. De får 11,25 millioner til dramaet «De usynlige». Filmskaperne har tidligere stått bak «Hawaii, Oslo».

- Også dette er en film om «de store spørsmål», en film for et stort voksent publikum, og en film om kjærlighetstap og bortblåste forventninger, sier langfilmkonsulent Nikolaj Frobenius til Filmfondets hjemmeside.

Les mer om alle filmene som har fått tilskudd på Filmfondets hjemmesider.

Enda lengre og flatere ballær
REGISSERER VEUM: Aksel Hennie.