Enda mer galskap i vente

PARIS (Dagbladet): Den nygifte Sharon Stone har ikke tenkt å gå mer opp i rollen som kvinne og kanskje mor - foreløpig. Hun vurderer heller å spille i fortsettelsen av «Basic Instinct», hennes store internasjonale gjennombrudd.

Før det er hun tøff biokjemiker i Barry Levinsons «Sphere» med Dustin Hoffman.

- Jeg ble tilbudt «Basic Instinct»-fortsettelsen like etter at jeg ble gift. Nå kan jeg vurdere det. Livet begynner når du er 40, men jeg innser at jeg måtte gymme mer for å spille rollen. Jeg fikk manuset i går kveld og er ennå ikke ferdig med å lese det. Jeg trodde det kom til å være forferdelig. Så var det tvert imot fantastisk. Jeg fikk sjokk, sa en opplagt Sharon Stone til pressen i Paris i går. For anledningen iført en kortermet, lang, mørkeblå kjole med et fargerikt sjal over skuldrene og diamanter i ørene under den korte, lyse sveisen.Med samme sveis er hun biokjemikeren Beth Halperin i science fiction- og actionfilmen «Sphere». Sammen med Dustin Hoffman og Samuel L. Jackson sendes hun tre tusen meter ned i dypet til en romstasjon som er kommet tilbake fra framtida. Michael Crichton («Jurassic Park») har skrevet manus, og drar deg ifølge Sharon Stone med på eventyret. Hun ville på død og liv ha rollen, og aksepterte å gå ned til en tredjedel av sine vanlige honorarer.

Beveget

- Jeg var beveget over konseptet, og over at det er mulig å skape framtida fra hjertet og fra hvordan du oppfatter deg selv. Redsel er et viktig element. Det er noe nytt å bli redd for hvert tiende minutt. Men egentlig er det ikke noe å frykte utenom frykten selv, mener Sharon Stone.

Det er ennå ikke bestemt når «Sphere» kommer på norske kinoer.
Hun har nå spilt det meste, fra Woody Allens «Stardust Memories» i 1980 til barnefilmen «The Mighty», som kommer i oktober og som hun også har produsert. De fleste husker henne som heller pervers fra «Basic Instinct» i 1992. Nå vil hun gjerne spille romantisk komedie.

Angrer ikke

- Når du ser tilbake, er noen suksesser større enn andre. Jeg traff nettopp ham som oppdaget DNA. Han sa at det som mislykkes ofte balanserer nær store bragder.

- Hva tenker du om ditt tidligere ville liv nå som gift kvinne?
- Jeg gikk ikke glipp av noe! Jeg angrer ikke på de årene. Da var det ikke mitt ønske å være gift. Jeg traff mange interessante mennesker, morsomme, ville og kreative. Da jeg møtte min mann, ble jeg overrasket over at jeg ønsket å bli gift, sier Sharon Stone.

Hun er ikke videre glad for biografien som er kommet.
- Min fars navn er feil og jeg skal ha vært gift med en person jeg ikke kjenner. De har brukt mitt bilde til å være personlig billige. Jeg kommer fra en liten by i Pennsylvania. Regionen heter Crawford. Jeg vant en missekonkurranse der og ble miss Crawford. Det ble til at jeg var en fan av Joan Crawford.

Hun vil likevel ikke gå rettens vei. Men nå er hun mer opptatt av «Sphere», og tror ikke vi er alene i rommet.
- Selvfølgelig ikke. Mulighetene er uendelige. De avhenger av individet, er Sharon Stone overbevist om etter turen ned i dypet og tilbake i framtida. Hun har opplevd nirvana - inne i den gylne sfæren.