Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Enda mer «Monkey Island»-hygge

Episodene blir bare bedre.

DA «MONKEY ISLAND» vendte tilbake i både oppusset originalversjon og en helt ny episodebasert spillserie forrige måned, var det en glimrende måte for nye og gamle fans av spillserien å se hvordan Telltale Games klarte å håndtere det som i manges øyne er verdens beste spillserie.

Selv synes jeg at de klarte jobben svært så bra. Som med alle andre episodebaserte spill (av bra kvalitet) skulle man kanskje ønske at spillet var litt lengre, men det ligger nå en gang i episodespillenes natur: De varer ikke lenge, men er til gjengjeld heller ikke dyre.

image: Enda mer «Monkey Island»-hygge

SOM MED ANDRE serier på tv, har Telltale denne gangen begynt å sette sammen episodene rent historiemessig. Derfor satt jeg igjen etter første episoden og lengtet etter mer.

Jeg ville finne ut hvordan det gikk videre med Guybrush, Elaine og den nylig svært så transformerte eks-spøkelsespiraten LeChuck.

1

OG FOR EN fortsettelse det ble! Nå som jeg har spilt gjennom de fire timene den overraskende romslige episoden tok, sitter jeg nok en gang og venter i spenning på neste episode.

Litt av moroa er å oppleve historien selv, men det kan trygt sies at du vil få oppleve LeChuck på en måte du aldri har sett ham før.

IKKE BARE SITTER historien godt, men også alt det andre som skal til for at et eventyrspill fungerer er på plass. Grafikken virker litt mer polert i denne episoden, og skuespillerne har virkelig begynt å bli varme i trøyene.

Her er ansiktsmimikk og stemmebruk tett knyttet sammen, og du kan virkelig høre at skuespillerne lever seg inn i det de framfører.

image: Enda mer «Monkey Island»-hygge

Gåtene begynner også å minne mer og mer om den type gåter vi husker fra LucasArts' glansdager, selv om vi fortsatt ser noen av de klassiske gjenbrukstendensene til Telltale - men heldigvis er de såpass selvbevisste på dette at de tillater seg å spøke med det.

«Tales of Monkey Island» selges samlet som sesong på Telltales hjemmesider, men kan også kjøpes enkeltvis på WiiWare - den versjonen kommer snart.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media