Enda mer reality

Hvis du gikk lei av drittsekk-TV i år, kan du grue deg til neste år.

TV3, TV2 og TVNorge - etablerte realitykanaler - satser alle på virkelighets-TV også i året som kommer.

- Det er blitt hevdet at realitybølgen har vært død lenge, men disse programmene fortsetter å surre og gå. Jeg tror de gode konseptene vil holde seg, de har et trofast publikum, sier informasjonskonsulent Ida Linchausen i TV3 til Dagbladet.no.

Singelliv, homser og bryllup

«Homsepatruljen» har vært en av kanalens nysatsinger i 2003 - et program man også satser på etter nyttår.

- Homsepatruljen har vært vår store slager i høst, med seertall rundt 200 000 hver gang, sier Linchausen. Hun forteller at man vurderer å sende en norsk versjon av programmet.

- Det blir vurdert, men det er ikke noe konkret på nåværende tidspunkt. Hvor langt vurderingen har kommet, kan jeg ikke svare på.

I tillegg satser TV3 på to egenproduksjoner i 2004: «Singel24-7» og «Bill.mrk Bryllup». I førstnevnte program skal seks single menn og kvinner plasseres sammen som par i seks leiligheter. I «Bill.mrk Bryllup» tar kanalen på seg rollen som Kirsten Giftekniv. Et profesjonelt panel plukker ut den perfekte brud, jakter på den rette mannen til henne og arrangerer bryllup.

Kanalen sender også en ny runde av realityserien «Konebytte». Andre satsinger hos TV3 er den svenske krimserien «Para§raf9», som starter i dag. Dessuten lover kanalen flere programmer av «Casino» og «Sex og Singelliv».

Oppussing i TV2

TV2 lokker med realityserien «Sånn vil vi ha det», hvor fire par skal pusse opp hver sin leilighet. Ergo frykter heller ikke TV2 at folk har gått lei av reality-TV.

- Neida. Realitykonseptet kommer nok til å fortsette i mange år framover, det kommer til å dukke opp i mange ulike varianter. Da gjelder det å finne de riktige versjonene. Jeg tror «Sånn vil vi ha det» treffer midt i den norske folkesjela, sier informasjonssjef i TV2, Geir Mikalsen, til Dagbladet.no.

- Ingen er så opptatt av hus og hjem som oss normenn. I tillegg er dette en realityserie med alle de spenningselementer en realityserie inneholder, forteller Mikalsen.

TV2 sender også en ny runde med «Idol». I tillegg blir «Hos Martin», «Gylne Tider», «Dyreriket» og «Det gode selskap» nytt i det nye året. «Torsdagsklubben» dukker opp igjen etter et halvt års pause.

Amerikansk virkelighet

TVNorge satser minst like mye på realitykonseptet som konkurrentene. Og det er visstnok ikke uten grunn.

- Realityseriene går bra. Det har vi blant annet sett når det gjelder «71 grader Nord», som bare er blitt bedre og bedre. Vi hadde også en veldig god sesong med «Ungkaren» i 2003, sier Thea Lund Kristoffersen, informasjonskonsulent i TVNorge, til Dagbladet.no.

Neste uke er sendestart for amerikanske «Millionæren». Også en ny omgang med den amerikanske versjonen av «Temptation Island» er rett rundt hjørnet. Kanalen skal også sende tre episoder med den amerikanske ungkarskvinnen Trista og hennes bryllup. Like etter kommer den amerikanske Ungkaren Bob på norske TV-skjermer. I tillegg sender kanalen realityserien «Din for evig», hvor popstjerne Jessica Simpson og hennes mann er hovedrolleinnehaverne. «Popstars Canada» får også sendestart over nyttår.

- Vi planlegger også en ny runde med norske «Ungkaren». Jeg vet ikke helt når, men det kommer mer. Det er også stor sannsynlighet for at vi kjører i gang med en ny runde av «71 grader Nord», men dette er ikke noe konkret ennå, forteller Lund Kristoffersen.

Det er forløpig ingen planer om norske versjoner av noen av de andre nevnte realityseriene TVNorge sender i 2004. Kanalen har heller ingen konkrete planer om å sende en ny runde med «Big Brother».

- Men det kan komme tilbake, sier Lund Kristoffersen.

TVNorge sender nye episoder av «Sigurds verden». HC Andersen kommer med eget musikkprogram, og Svein Tore Tynning Bergestuen dukker opp med et nytt aktualitetsprogram.

<B>UNGKAREN:</B> Det blir mer av Ungkaren og mer drittsekk-tv på skjermen til neste år.