Anmeldelse: Førstegangstjenesten, sesong to

Enda villere

Andre sesong av «Førstegangstjenesten» rydder plass til flere hysteriske gjesteopptredener, men Herman Flesvig er fortsatt den gærneste av dem alle.

FØRSTEGANGSTJENESTEN: Herman Flesvig er klar med andre sesong av Førstegangstjenesten. Trailer: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Førstegangstjenesten» er en sånn serie som er vanskelig å slutte å se på når du først har begynt. Men selv om publikum utvilsomt kommer til å sluke andresesongen med det samme den slippes i NRK-appen, vil Herman Flesvigs rollefigurer leve lenge.

Første sesong etablerte Ola Halvorsen, Preben Lohrengren, Tanja-Laila Gaup og Ahre-Ketil Lillehagen som nye norske humorikoner, og nå løftes galskapen til nye høyder.

Delvis takket være et sterkt lag med gjesteskuespillere, en anselig mengde eksplosiver, litt mer penger og et manus som bobler over av overskudd. Men aller mest på grunn av Flesvigs egen innsats foran kamera.

Den komiske timingen er upåklagelig, og de typete rollefigurene portretteres med såpass mye varme at han kan komme unna med nesten hva det skal være. Inkludert herjing med ymse minoriteter og solide doser gladvold. Et av de festligste eksemplene på sistnevnte får vi når Tanja-Laila barker sammen med den nye, søte sanitetsjenta Aurora (Josefine Frida), som viser seg å ha et godt øye til Lauritzen (Mikkel Niva).

Offiser Hennie

Foruten Josefine Frida er Petronella Barker, Harald Eia og ikke minst Aksel Hennie blant dem som har fått være med på moroa denne omgangen. Og moro må det ha vært. Hennie har en sentral og kostelig rolle som den sadistiske offiseren Halle, som gjør livet surt for den nå degraderte løytnant Støland (Jonas Kinge Bergland).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer