Endelig - 12 grunner til ikke å bli forbanna på Morrissey

Etter fem år og mange provokasjoner gjør den storkjefta briten det han kan best.

TILBAKE: Morrissey er tilbake på plate, fem år etter «Years Of Refusal». Den er ujevn, men er ikke uten høydepunkter. Foto: Greg Gorman
TILBAKE: Morrissey er tilbake på plate, fem år etter «Years Of Refusal». Den er ujevn, men er ikke uten høydepunkter. Foto: Greg Gorman Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Steven Patrick Morrissey elsker å provosere. Han er uvanlig stor i kjeften, noen vil til og med si flåkjefta. Han er en kvalifisert drittsekk, samtidig regnes han av mange som et musikalsk geni.

Og skal vi hate ham for hans dumme, flåsete og ofte sårende uttalelser? Skal vi hate Knut Hamsun for at han var nazist, eller skal vi likevel lese ham?

Mer avansert For - ser vi bort fra denne lite sympatiske siden av eks Smiths-frontmannen, må det sies at han veldig ofte lager gode album. 

Morrissey anno 2014 er fortsatt lyden av indiekongene The Smiths, bare mer moden og mer avansert musikalsk: Litt punk, litt spansk gitar, litt pop, mye rock.

Rockopera «World Peace Is None Of Your Business», hans første på fem år, er på mange måter et monumentalt album - litt rockoperaaktig i formen, med store og tunge arrangementer.

Samtidig har han noen myke og forsonende sider som kommer fram her og der, som i ironiske «I'm Not A Man» («jeg har aldri drept noen eller spist et dyr og jeg ville aldri ødelagt den planeten jeg bor på - tror du jeg er en mann?»), «Kiss Me A Lot» (småteit låt, litt under hans verdighet, men kul trompet), «Smiler With Knife» og avsluttende - og milde - «Oboe Concerto».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer