Endelig Dollie-suksess

Gjeldsofrene Benedicte Adrian Mouton og Ingrid Bjørnov har fått en ny vår. Musikalen «Den syngende Frøken Detektiv» går for fulle hus i Fredrikstad, og nå drømmer Dollie-jentene om større scener igjen.

De håper oppturen kan fortsette med turné, nye oppsetninger eller oppsetning på en større scene.

Uansett har Dollie-jentene fått en ny vår som musikere. Sommeren 2001 kommer garantert til å bli en av de beste i Benedicte Adrian Mouton og Ingrid Bjørnovs liv. Etter år med musikalflopper, milliongjeld og rettssaker smiler endelig lykken til barndomsvenninnene.

Vendepunkt

- Dette er helt klart et vendepunkt, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg håper på flere produksjoner. Og vi flytter gjerne denne musikalen inn i et større teater, som for eksempel Chateau Neuf. For å si det sånn: Det er ikke få teaterdirektører som er blitt invitert til Fredrikstad, sier Ingrid Bjørnov.

Samtidig innrømmer hun at de siste åra som artist har vært tunge.

- Det er bare det siste året ordene «20 millioner i gjeld» ikke har vært nevnt i ingressen når avisene har skrevet om oss. Suksessen vi opplever nå, er en slags omstart for oss.

Gjeld og krangel

Benedicte Adrian Mouton befinner seg for tida i Frankrike, men makkeren Ingrid Bjørnov snakker gjerne på vegne av dem begge om hvor deilig sommerens suksess smaker etter de problemfylte åra:

- Nå har vi klart å snu oppfatningen av oss i bransjen. Helt fram til nå har vi blitt sett på som en vandrende kontoutskrift.

I ni år har Dollie-navnet vært forbundet med gjeld, krangel og rettssak. Etter «Which Witch»-slakten i London i 1992 hadde Ingrid Bjørnov, Benedicte Adrian og manager Ole A. Sørlis tre selskaper en gjeld på 17,5 millioner.

Tre år seinere oppnådde Dollie de Luxe tvangsakkord i skifteretten og gjelda ble nedskrevet til 4,2 millioner. Året etter betalte Bjørnov og Adrian første del av akkorden og brøt etter hvert det 17 år lange samarbeidet med manager Sørli.

Forlik

Bruddet mellom manageren og artistene endte i en bitter rettssak hvor skittentøyet ble vasket i full offentlighet.

Ole A. Sørli saksøkte Adrian og Bjørnov for avtalebrudd og krevde dem for 1,2 millioner kroner. Sørli mente at all nedbetaling av felles gjeld skulle gå gjennom felles selskaper, mens Adrian og Bjørnov holdt tilbake sine inntekter og ønsket å betale direkte til kreditorene.

Oslo byrett ga Sørlie medhold i at alle inntekter skulle gått til selskapets kreditorer, og dømte Bjørnov og Adrian Mouton til å betale til sammen over én million kroner. De anket saken inn for lagmannsretten og partene inngikk forlik i vår.

Etter forliket har Adrian Mouton og Bjørnov endelig fått den suksessen de har jobbet for. Planene for tida etter oppsetningen i Fredrikstad er ikke klare, men de er begge klare til å satse for fullt.

Samleplate

- Hvis de orker en liknende dugnad i Fredrikstad, så kan vi gjerne tenke oss det. Da vi satt i Frankrike i vinter og skrev musikken, tenkte vi hele tida: Dette kan vi gjøre om igjen! Det jeg er mest glad for med denne suksessen, er at hvis det er mulig å gjøre ting én gang, så må det være mulig å gjøre det én gang til.

  • Det som derimot er klart, er at samleplata med arbeidstittelen «21 og et halvt år med Dollie» kommer i august. Denne samlingen inneholder sanger fra hele karrieren, men flest fra de første fire utgivelsene.

<B>LENGE LEVE LIVET:</B>Ingrid Bjørnov (t.v.) og Benedicte Adrian Mouton har suksess igjen.