Anmeldelse Film «Tottori - Sommeren vi var alene»

Endelig en bra norsk barnefilm

Vimsete, sjarmerende, følsom og veldig god

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: De fleste foreldre synes at barna deres er skjønne. De fleste av dem ville nok tenkt at barna deres sikkert kunne vært hovedpersonene i en film, og at den filmen ville bli riktig fin.

Det var nok noe sånt filmskaperekteparet Arild Østin Ommundsen og Silje Salomonsen også tenkte, da de bestemte seg for å plassere sine egne døtre Billie og Vega foran kamera og la det gå. Og i dette tilfellet hadde de faktisk rett: Jentene er til å spise opp, og er uttrykksfulle hovedpersoner i «Tottori — Sommeren vi var alene», en noe eksperimentell familiefilm om å finne ut hva du selv har å komme med når det knyter seg til.

Det ansvarlige barnet

Jentene heter det samme i filmen som i virkeligheten, men foreldrene deres spilles av Thomas Skjørestad og Nina Ellen Ødegård. Mor er på sykehuset, og storesøster Vega merker seg hvordan faren og søsteren alltid tenker og oppfører seg annerledes enn henne selv: Villere, morsommere, mer høylydt.

Det ansvarlige barnet, hun som leser alle bruksanvisninger, synes å gå rundt med et håp om at denne egenskapen etter hvert vil bli like høyt verdsatt som lekenheten til de andre to. Og snart skal hun bli satt på prøve: En ulykke gjør at Vega og Billie må ta seg gjennom ødemarken alene. Snart er «Tottori — Sommeren vi var alene» blitt en slags drømmende road movie, der møtene langs veien, rent narrativt, er like viktig som å komme frem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer