KRITIKERROST: Mariah Carey (t.v.) poserer sammen med de andre skuespillerne Paula Patton (t.h.), Mo'Nique og regissør Lee Daniels på Sundance-festivalen. Foto: SCANPIX / REUTERS/Lucas Jackson
KRITIKERROST: Mariah Carey (t.v.) poserer sammen med de andre skuespillerne Paula Patton (t.h.), Mo'Nique og regissør Lee Daniels på Sundance-festivalen. Foto: SCANPIX / REUTERS/Lucas JacksonVis mer

Endelig en film som ikke blir slaktet

Mariah Carey i incest-film.

(Dagbladet.no): Mariah Carey og mannen Nick Cannon var blant de mest ettertraktede kjendisene på Sundance-festivalen i helga. Men filmkritikernes forventninger til popdivaen var nok ikke like store som paparazzienes.

Mange husker hennes opptreden i den delvis selvbiografiske filmen «Glitter» i 2001.

Den ble slaktet av kritikerne, sviktet av publikum, og Carey fikk den tvilsomme æren av å få Razzie-prisen for verste kvinnelige skuespiller.

Nå ser det ut til at hun får sin revansje.

Carey var på Sundance for å promotere sin nye film, «Push», hvor hun har en birolle som sosialrådgiver. Regissør er Lee Daniels, som tidligere har produsert filmer som «Monster's Ball» og «The Woodsman»

I motsetning til hovedrollen i «Glitter», er Careys lille, nye rolle er alt annet enn glamorøs. Det er heller ikke filmen, som handler om en ungdomsskoleelev som er gravid for andre gang, etter å ha blitt voldtatt av faren. Den første graviditeten resulterte i et barn med downs syndrom, som blir oppdratt av sin oldemor.

Dystert, ja, men kritikerne har så langt omfavnet både filmen om Mariah Careys innsats.

- «Push» er som en diamant: Klar, lysende, men åh, så tung, skriver Varietys anmelder John Anderson.

Carey blir nevnt som en av mange herlige overraskelser i filmen.

- Hun fungerer som tragediens greske kor. Det er mulig at mange seere ikke vil kjenne henne igjen før rulleteksten, men som så mange andre ting ved denne filmen, er hennes opptreden avvæpnende, skriver Anderson.

Cinematic følger opp rosen, og skriver at Carey er nesten ugjenkjenelig uglamorøs i sin rolle.

Men det er selvfølgelig unge Gabourey Sidibe som får mest skryt, for hovedrollen som den 16 år gamle gravide jenta Precious. Hennes opptreden er ifølge Cinematic «fantastisk, fullstendig realistisk og autentisk».