- Endelig en jobb som sønnene våre er stolte av

Kringkastings- orkesteret med spillmusikk.

(Dagbladet.no): Ikke nok med at Sølvguttene og Ronni Le Tekrø skal tolke «Halo»-musikken i september - nå hiver også Kringkastingsorkesteret seg på spillmusikkbølgen.

I anledning messen Elektroworld på Lillestrøm, blir den anerkjente konserten «Play! A Videogame Symphony» for første gang satt opp i Norge den 26. oktober.

Musikken vil bli framført av et utvidet kringkastingsorkester med kor, og favner over musikk som både gamle og nye spillere vet å sette pris på.

Ikke bare får vi høre musikk fra spillserier som «World of Warcraft», «Super Mario Bros.», «Halo», «Castlevania» og «Final Fantasy», men også potpurrier fra Commodore 64- og Atari-alderen finner sin berettigede plass i miksen.

Samtidig som musikken framføres, vil også videomateriale fra de forskjellige spillene bli vist på storskjermer bak orkesteret.

- For oss i administrasjonen betyr dette at vi endelig har en jobb som sønnene våre er stolte av, ler orkestersjef Martin Revheim.

- På den litt mer seriøse siden er dette noe vi har snakket om en stund: Hvem er det egentlig som aktivt bruker orkestermusikk i dag? Og det er i stor grad spillbransjen. Derfor er det morsomt å fremføre denne musikken - og det for et publikum som vanligvis ikke går på orkesterkonsert, men som til gjengjeld har sittet i timesvis foran spillkonsollen med nettopp denne musikken, sier han til Dagbladet.no.

«Play!» har allerede vært på besøk i Sverige et par ganger, og har fylt Konserthuset i Stockholm til randen med et entusiastisk publikum hakket yngre enn normalt.

- Å høre et symfoniorkester oversette SID, den gamle Commodore 64s legendariske lydchip, er en herlig og minneverdig opplevelse. Og selvfølgelig er det vanskelig å unngå gåsehud når «Legend of Zelda» praktfullt pumpes ut for full blås, skrev Dagens Nyheters utsendte etter sist konsert - selv om hun også etterlyste overraskelser blant de velkjente «spillhitsene».

- Vi er glade for a bli invitert til Norge. Til konserten har vi med splitter nytt videomateriale og orkestrering, som vil bli fremført for første gang under «Play!», sier produsent Jason Michael Paul i en pressemelding.

Billettene til arrangementet er allerede i salg via Billettservice.

FOR FULLE HUS: Konseptet Play! har tidligere dratt fulle hus med spillmusikk-konserter verden rundt.