- Endelig en jobb som sønnene våre er stolte av

Kringkastings- orkesteret med spillmusikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ikke nok med at Sølvguttene og Ronni Le Tekrø skal tolke «Halo»-musikken i september - nå hiver også Kringkastingsorkesteret seg på spillmusikkbølgen.

I anledning messen Elektroworld på Lillestrøm, blir den anerkjente konserten «Play! A Videogame Symphony» for første gang satt opp i Norge den 26. oktober.

Musikken vil bli framført av et utvidet kringkastingsorkester med kor, og favner over musikk som både gamle og nye spillere vet å sette pris på.

Ikke bare får vi høre musikk fra spillserier som «World of Warcraft», «Super Mario Bros.», «Halo», «Castlevania» og «Final Fantasy», men også potpurrier fra Commodore 64- og Atari-alderen finner sin berettigede plass i miksen.

Samtidig som musikken framføres, vil også videomateriale fra de forskjellige spillene bli vist på storskjermer bak orkesteret.

- For oss i administrasjonen betyr dette at vi endelig har en jobb som sønnene våre er stolte av, ler orkestersjef Martin Revheim.

- På den litt mer seriøse siden er dette noe vi har snakket om en stund: Hvem er det egentlig som aktivt bruker orkestermusikk i dag? Og det er i stor grad spillbransjen. Derfor er det morsomt å fremføre denne musikken - og det for et publikum som vanligvis ikke går på orkesterkonsert, men som til gjengjeld har sittet i timesvis foran spillkonsollen med nettopp denne musikken, sier han til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer