Anmeldelse Film «Oss to»

Endelig en kjærlighetshistorie som funker

Kunsten er å sørge for at de som elsker hverandre ikke helt kan få hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Som kjent, er det krevende å lage kjærlighetsfilmer om dagen. Ikke fordi vi lever i en kynisk tid, ikke fordi vi ikke lengter etter kjærlighet lenger. Men fordi kjærlighetsfilmer må ha en nerve, en spenning knyttet til om de to som vil ha hverandre, faktisk vil få hverandre til slutt. Og når vi har blitt moderne mennesker som kan forsere det meste, hvis vi vil — ekteskap, landegrenser, tidligere religiøse tabuer — er det rett og slett blitt vanskelig å holde folk fra hverandre.

Dirrende lengsel

Men «Oss to» lykkes i å skape en dirrende lengsel gjennom hele filmen. Det vil si, Madeleine (Martine Chevallier) og Nina (Barbara Sukowa) er i utgangspunktet ikke adskilt. Snarere tvert i mot: De to eldre damene deler seng og liv, og har gjort det i flere tiår. Men for omverden er de bare naboer i den gamle bygården i Paris.

Madeleines barn har aldri tilgitt henne for skilsmissen fra faren, og moren er redd for at de ville ta avstand fra henne hvis de visste hvordan hun levde. Nina presser på for at Madeleine skal si det som det er. Men før det skjer, blir Madeleine rammet av slag og mister taleevnen, og for de pårørende er Nina lite annet enn en velmenende nabo. Spørsmålet er om Nina kan, og bør, si hva slags forhold hun og Madeleine egentlig hadde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer