Endelig en mulighet for kappløp mot kompiser

Men gir «Motorstorm: Pacific Rift» nok sug i magen?

IKKE FØR HAR du tørket svette hender og gnidd krampa ut av pekefingeren så er det klart for en oppfølger til «Motorstorm» - den gærne offroadraceren som fulgte PlayStation 3 ut døra ifjor.

Spillet lot flere kjøretøysklasser som lastebiler, rallybiler og motorsykler dundre gjennom freda naturreservater, som en bølge av stål og eksos mens bildeler og uheldige sjåfører krydret landskapet som festlige fartsdumper.

Sånn sett trenger ikke «Motorstorm: Pacific Rift» gjøre så voldsomt mye med oppskriften - men et par forbedringer var det lov å håpe på.

FØRST OG FREMST kan du umiddelbart spille sammen med en kamerat på samme skjerm. Dermed kan vi slutte med unnskyldninger og begynne å behandle «Motorstorm» som et skikkelig bilspill igjen.

Et annet problem jeg hadde med første «Motorstorm» var antallet baner. Doblingen fra åtte til mer akseptable 16 gjør sitt for å skape litt mer variasjon denne gangen.

1

MINDRE BARSKT har det uansett ikke blitt. Baner er blitt lagt til steder som tropiske sukkerplantasjer og rykende vulkanlandskap og de fleste er en sann glede å rase igjennom.

De forskjellige kjøretøyklassene har fått litt mer særpreg denne gangen. Alternative ruter og spor tar mer hensyn til de forskjellige styrkene og svakhetene til disse så det vil faktisk lønne seg å utforske og eksperimentere litt.

Foto: EVOLUTION STUDIOS / SONY
Foto: EVOLUTION STUDIOS / SONY Vis mer

For eksempel vil plantasjen være en ugjennomtrengelig vegg for mindre kjøretøy, mens digre monstertrucker kan pløye igjennom og lage spor som de mindre motorsyklene kan kjøre etter.

GASSEN I BÅNN og finurlig tafsing på boost-knappen gjelder fremdeles, og det visuelle er overbevisende og bærer konseptet godt. Men det er lov å savne noe ekstra når spill som «Pure» leverer et kraftigere sug i magen.

Foto: EVOLUTION STUDIOS / SONY
Foto: EVOLUTION STUDIOS / SONY Vis mer

Fans av «Motorstorm» kan dermed glede seg over forbedringene til «Motorstorm: Pacific Rift», mens andre bør være klar over at det finnes bedre alternativer.

Endelig en mulighet for kappløp mot kompiser