Endelig en skål

Til tross for kaos og dårlig økonomi i NRK knuste statskanalen TV2 i helga. Det sørget klassefestgeneral Dan Børge Akerø for. Og det var verdt en skål - med smak av suksess. Endelig.

Underholdningssjef i NRK, Tordis Aavatsmark, og Dan Børge Akerø feiret med et aldri så lite glass på Theatercaféen i går.

Det er ikke mye å rope hurra for i NRK for tida, men for de som er opptatt av seertall, var helga i NRK et formidabelt anslag mot TV2. Riktignok har ikke Kåre Valebrokk & co kjørt i gang for fullt ennå, men prime time-tallene for lørdag, det vil si i tida mellom 19 og 23, viser at NRK etter to lørdager i det nye året er mer suveren enn noen gang.

I dette tidsrommet så to av tre tv-seere i Norge på NRK1. Til sammenlikning hadde TV2 bare 15 prosent av alle tv-seere i det samme tidsrommet, ifølge tall fra fra Norsk Gallup og NRKs forskningsavdeling.

- Hadde det ikke vært for NRKs skrantne økonomi, skulle jeg ha invitert hele avdelingen hit. Kanskje det blir en markering i NRKs resepsjon. Den koster det fortsatt ingenting å leie, sier en svært fornøyd Tordis Aavatsmark til Dagbladet.

Hun koste seg sammen med Dan Børge Akerø på Theatercaféen i går, hvor de ikke bare feiret den gode helga, men også la planer for framtida.

Denne helga gjorde NRK nærmest rent bord.

PÅ OPPTUR: Underholdningssjef i NRK, Tordis Aavatsmark, og «klasseforstander» Dan Børge Akerø skåler for gode seertall. Etter to lørdager i det nye året ligger NRK milevis foran TV2 i helga.