BEGEISTRET: Så ambisiøse og gjennomførte barnebokapper som denne vokser ikke på trær, skriver vår appanmelder.
BEGEISTRET: Så ambisiøse og gjennomførte barnebokapper som denne vokser ikke på trær, skriver vår appanmelder.Vis mer

Endelig en skikkelig barnebokapp!

«Kubbe» tar mediet på alvor.


«Kubbe lager skyggeteater» Åshild Kanstad Johnsen Gyldendal, 3+ Passer for Iphone, Ipod og Ipad. Krever iOS 5.0+
BARNEBOKAPP: Her er en barnebokapp som virkelig er sitt medium verdig! Der mange barnebøker på nettbrett er lite annet enn digitaliserte papirbøker, er den nye Kubbe-fortellingen utviklet spesielt som app. Det synes. «Kubbe lager skyggeteater» er likevel en gjenkjennelig Kubbe-historie.

Fansen (og det er mange av dem, bøkene om den lille vedkubben er oversatt til flere språk) vil ikke bli skuffet.

I korte trekk handler det om at Kubbe blir fortvilet da han oppdager skyggen som fotfølger ham overalt. Bestemor forklarer, og viser ham hvordan han kan lage sitt eget skyggeteater.

Her er fine, detaljerte illustrasjoner og masse humor.

Men appen har mer å by på enn en papirbok. Oppslagene er uvanlig varierte og dynamiske, med tekst som popper opp på ulike steder ettersom den blir lest, illustrasjoner som flytter på seg, eller som trer fram i takt med fortellingen, og mye animasjon.

Alt framstår naturlig og sømløst, og gjør ikke bare boka morsommere å lese, den ser også bedre ut. Enkelte illustrasjoner er klikkbare, men ikke for mange. Ingen unødvendige spill-effekter får forstyrre handlingen. Boka er lang, og kunne trengt en pauseknapp, særlig når den er stilt inn på automatikk.

Velger du å bla om manuelt, får du derimot naturlige pustepauser mellom oppslagene og tid til å se nærmere på dem. Det fortjener de. Så ambisiøse og gjennomførte barnebokapper som denne vokser ikke på trær.

Fra «Kubbe lager skyggeteater».
Fra «Kubbe lager skyggeteater». Vis mer