Endelig, Endelig Fredag!

I dag kan du lese Dagbladets nye satsning.

SISTE FINPUSS: Reportasjeleder Linn Kongsli Lundervold, magasinredaktør Jo Randen, avdelingsleder Hilde Schjerve og redigerer Jan Bruun legger siste hånd på sidene. 


Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
SISTE FINPUSS: Reportasjeleder Linn Kongsli Lundervold, magasinredaktør Jo Randen, avdelingsleder Hilde Schjerve og redigerer Jan Bruun legger siste hånd på sidene. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer

(Dagbladet): - Vi ønsker å gi leserne helgefølelse og inspirasjon, samtidig som vi vil tilby overraskende leseropplevelser, sier Hilde Schjerve, avdelingsleder for Endelig Fredag.

Fra i dag er det gamle fredagsbilaget erstattet av en fast featureseksjon plassert mellom sportssidene og kulturseksjonen i Dagbladet. På 15-20 sider skal leserne få intervjuer, reportasjer, og inspirasjon til helgekosen.

Dypere forståelse - Endelig Fredag henvender seg til et bredt publikum. Våre sider er unisex og uniage, sier Schjerve.

Seksjonen innledes hver uke med et større reportasjeintervju med en aktuell person. Intervjuobjektene er hentet fra ulike områder av samfunnet, og kronprinsesse Mette-Marit er første kvinne ut.

- Målet er å gi leserne en dypere forståelse av personene vi har intervjuet, sier reportasjeleder Linn Kongsli Lundervold, som oppsummerer satsingen i tre stikkord:

- Fri, freidig og feelgood.

- Mer nytelse Endelig Fredag inneholder også en fast reportasje med vignetten Lidenskap.

Der skal leserne få møte mennesker med brennende engasjement og interesser utenom det vanlige. Hver fredag blir det også ekstra fokus på mat og vin.

- Vi dobler antall sider nytelse. Det blir matsaker laget fra forbrukerperspektiv, inspirerende matreiser og tips som skal gjøre det enkelt å lage god mat, sier Schjerve.

Magasinredaktør Jo Randen har stor tro på nysatsingen.

- Sterke meninger - Leserne får en bedre og mer variert hovedavis som erstatning for det gamle fredagsmagasinet, og jeg tror innholdet i Endelig Fredag kommer til å nå folk der de synker ned i godstolen fredag ettermiddag, sier Randen.

Og til bekymrede lesere: Sterke meninger blir med videre.

- Spalten er veldig populær blant lesere våre, og vi har fått mange bekymringsmeldinger om den. Men Sterke meninger kommer til å leve videre, beroliger Hilde Schjerve.