PÅ VEI TILBAKE: Crocs. Foto: AP Photo / NTB scanpix
PÅ VEI TILBAKE: Crocs. Foto: AP Photo / NTB scanpixVis mer

Hele Norges favorittsko:

Endelig er Crocs tilbake!

Da en syk hval ble funnet på Sotra utenfor Bergen med magen full av Crocs, virket det som det var over og ut. Men nå er de på vei tilbake.

Meninger
  • På kornet er et daglig skråblikk fra Dagbladets journalister.

Husker du også da Crocs tok Norge med storm? Året var 2007, og da sommeren sto på trappene var butikker over det ganske land utsolgt for de populære gummitøflene.

Det er i hvert fall slik jeg husker det, for da min mor kjøpte til meg, var det bare sjøgrønne igjen i butikken. Så det ble sjøgrønne Crocs på meg, da.

Etter hvert ble vi gode kamerater, og vi gikk gjennom tykt og tynt sammen. Ikke minst et attentatforsøk som involverte saks og en fest som gikk en smule over styr. Heldigvis går superlim og gummi godt sammen. Bare et arr satt igjen.

Men kameratskapet måtte jo ta slutt før eller siden. Det var så å si uunngåelig. Crocs-trenden var over nesten like fort som den kom i gang, og presset for å finne et alternativt vern mot kalde kjellergulv vokste og vokste.

I januar i fjor, da en syk hval ble funnet på Sotra utenfor Bergen med magen full av Crocs, var det over og ut. Til stående applaus fra mine omgivelser krøp jeg til korset og skaffet meg et par Birkenstocks, de tyske sandalene for naturbarn og andre grønnskollinger.

Nå setter en rapport fra den amerikanske investeringsbanken Piper Jaffray alt på hodet. I sin halvårlige «Taking Stock With Teens»-undersøkelse finner de at Crocs nå er mer populært blant amerikanske tenåringer enn på lang, lang tid.

Ungdommene som har besvart investeringsbankens spørreundersøkelse rangerer nå Crocs på 13. plass blant markedets ulike skomerker, opp fra 38. plass halvannet år tilbake. Glem den globale plastutfordringen. Det er offisielt: Crocs er tilbake.

Denne vinteren pusser i hvert fall jeg støvet av mine sjøgrønne kamerater.