DEBATT

Coronasmitte:

- Endelig er mange NAV´ere

Pandemien kan hjelpe til å bryte ned tabuet og fordømmelsen mange opplever, fordi de får støtte fra Nav, skriver artikkelforfatteren Kine Albrigtsen.

«NAV´ER»: Kine Albrigtsen har et engasjement som fagperson, egenerfaring som ufør, men er også per dags dato permittert fra stillingen hun er ansatt i. Foto: Privat
«NAV´ER»: Kine Albrigtsen har et engasjement som fagperson, egenerfaring som ufør, men er også per dags dato permittert fra stillingen hun er ansatt i. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Til nå har Nav mottatt ca 450.000 søknader om dagpenger.

Nesten en halv million søknader skal saksbehandles, penger skal fordeles og skjebner skal reddes fra økonomisk krise.

Mange som nå må forholde seg til Nav, er overrasket over hvor tungrodd systemet er, og at man får lite penger. Flere melder om lang saksbehandlingstid, lite informasjon og en følelse av tap av egen autonomi, fordi man ikke lenger har sikker inntekt.

Jeg håper det går opp for alle at de som går på Nav, er helt vanlige folk som av en reell grunn ikke kan jobbe, og derfor trenger hjelp fra staten. Akkurat slik du gjør nå.

Pandemien kan hjelpe til å bryte ned tabuet og fordømmelsen mange opplever, fordi de får stønad fra Nav.

«Navere» eller «trygdesnyltere» kan helt plutselig betegne nesten en halv millioner flere mennesker enn før 12. mars 2020. Kanskje du er en av dem nå?

Jeg håper forståelsen øker for at å «snylte på Nav» er svært lite lukrativt. I tillegg er det svært tidkrevende og vanskelig.

Man har sjelden et valg. En pandemi ser vi at kan skje, på samme måte som at hvem som helst kan få sykdommer og skader, som gjør at man blir nødt til å få kort eller langvarig støtte fra Nav, for å få dekket elementære ting til livsopphold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer