Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Endelig er Sonic tilbake!

Løper heldigvis ikke fra fortiden lenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Pinnsvinet Sonic har i mange år slitt i motbakke. Til tross for sin evne til å løpe loops i vanvittig fart, har veien fra frenetiske 2D-affærer til mer labre tredimensjonale forsøk vært prydet med frustrasjon og lave terningkast.

Når Sonic nå vender tilbake i episodebasert form i «Sonic 4», er han tilbake der han burde være - i fortidens fantastiske 2D-form.

Til tross for at Sonic nå løper opp, ned fram og tilbake - alltid sett fra siden — er spillet tilført akkurat nok nyheter til at det likevel ikke føles utdatert. Vi har tross alt beveget oss noen år framover i tid, og nye spill skal jo helst gjenspeile det.

Her får du den patenterte superkjappe løpingen og innsamlingen av ringer kombinert med interessante og krevende plattformøvelser, tett knyttet opp til temaet for de fire verdenene denne første episoden byr på.

1

I den Las Vegas-inspirerte verdenen er det for eksempel en mengde flipper- og kortstokkinspirerte gjøglerier, som krydrer et allerede underholdende spillgrunnlag.

Gamle fans av Sonic, slik han en gang var, vil umiddelbart kjenne seg igjen i og elske både den banale historien og det adrenalinpumpende tempoet i spillene.

Nok en gang kappes den onde Dr. Eggman og Sonic om kaossmaragder, men det hele er solid flyttet inn i HD-alderen.

Og selv om spillet kan være vanskelig, spesielt for nybegynnere, er det ikke mindre tilgivende enn at alle brettene er åpnet opp fra start. Har du en tendens til å dø ofte, innebærer altså ikke det at du må tilbake til start.

image: Endelig er Sonic tilbake!

Vi har måttet lide oss gjennom mange pinlige Sonic-spill de siste årene. Med denne returen til den fungerende oppskriftens kjerne er alle krumspring fra utgiver Segas side tilgitt.

«Sonic 4» er tilgjengelig for nedlasting gjennom alle plattformenes digitale butikkløsninger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!