KLAR MED NYTT PROGRAM: Ida Fladen er klar med nytt livsstilsprogram på TV 2 - som kommer på tv til våren. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KLAR MED NYTT PROGRAM: Ida Fladen er klar med nytt livsstilsprogram på TV 2 - som kommer på tv til våren. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Endelig får vi vite hva Ida Fladen skal gjøre på tv

Men programmet er utsatt til våren.

(Dagbladet): Vi så henne seinest i programlederrollen sommeren og høsten 2014, da hun ledet henholdsvis «Sommertid» og «Idol Junior» på TV 2.

Siden har det vært stille rundt Ida Fladen (30) på tv-fronten, som har forklart overfor Dagbladet at fjoråret gikk med til å lete etter et mer «passende tv-konsept» enn de ovennevnte.

Både «Sommertid» og «Idol Junior» hadde synkende seertall. Førstnevnte program fikk slakt fra flere hold, der 30-åringen var blant dem ble som ble kritisert for å ha gjort en dårlig jobb.

Ni måneders taushet

I november i fjor annonserte Fladen, som har fortalt at hun ikke brydde seg om kritikken, at hun var på vei tilbake til tv-ruta.

30-åringen røpet at programkonseptet var «veldig personlig». Ellers holdt hun det meste for seg selv.

Etter ni måneders taushet, tar TV 2 omsider bladet fra munnen.

Konseptet, som har navnet «Happy Go Lucky», er definitivt i samme gate som Fladens gjennombruddsprogram, NRK-serien «Prosjekt Perfekt».

Men i stedet for å jakte etter «det perfekte», skal 30-åringen ta tak i noe som er langt mer personlig: Sine egne angst- og depresjonsproblemer.

- Ida lever tilsynelatende det perfekte liv: Hun har kjæreste, gode venner, egen leilighet og drømmejobben som programleder i TV 2. Likevel har Ida slitt med depresjon og angst i mange år, og nå har hun bestemt seg for å gjøre noe med det, forklarer TV 2s pressekontakt, Bjarne Laastad, til Dagbladet.

Selvaksept
Fladen har tidligere vært åpen om hvordan hun «gikk på veggen» og var sengeliggende i tre måneder på grunn av depresjon (krever innlogg).

MØTTE VEGGEN: Programleder Ida Fladen (30) møtte veggen og måtte ta en tre måneders time-out. Nå har hun lært seg å si nei og nyter sommeren på pappas hytte. Klippet er fra i fjor sommer. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer


I «Happy Go Lucky» skal TV 2-profilen gjennom seks uker jobbe med å akseptere hvem hun er, lære nye ting, leve i øyeblikket og sette å seg mål.

- Sammen med en psykolog skal Ida starte et prosjekt som handler om å gjøre ting forskerne vet har en dokumentert effekt på hvordan vi mennesker føler oss, sier Laastad.

Fladen sier, via sin pressekontakt, at hun gleder seg enormt til å presentere tv-prosjektet.

- Det er kjempegøy å endelig kunne røpe litt om hva jeg har jobbet med det siste året. Jeg er veldig stolt av programmet, og gleder meg skikkelig til å vise det fram. Jeg tror mange vil kjenne seg igjen i tematikken, og jeg håper serien vil kunne inspirere noen der ute, sier hun.

«Happy Go Lucky» skulle egentlig komme på tv til høsten. TV 2 har likevel besluttet å flytte programmet til våren neste år.

- Sendeskjemaet ble rett og slett litt for trangt denne høsten. Dette er et tema som mange vil være opptatt av, så det er fint å kunne gi programmet en bedre plass neste år, sier Laastad.