Endelig feminin

Frøydis Elvenes (18) var ostepopspisende, blek heavymetall-jente. Men ansiktet hennes er supermoderne. I går vant hun Top Model 2005. Les nettmøtet!

-  Jeg fikk hele tida beskjed om at jeg måtte være mer feminin, sier Frøydis Elvenes.

Jenta fra Steigen utenfor Bodø, ble feminin nok. Finalen gikk på TV 3 i går, og for andre året på rad slo ei norsk jente knockout på svenske og danske piker med modellambisjoner.
 

-  Vi er vel best, vi norske da. Nei, ærlig talt, jeg trodde de kødda da de sa at jeg hadde vunnet, sier Frøydis.

Hun møter opp til Dagbladet-intervju uten sminke, men poserer profesjonelt. 1,81 meter på sokkelesten. Typete ansikt. Tøff, ujålete utstråling.

-  Jeg har aldri vært den deilige jenta i klassen. Jeg var bare høy, hengslete og rar.

-  Hvorfor vant du da?

-  Den europeiske trenden er at modellene skal ha sterke ansiktstrekk. Så da kom den store nesa min endelig til hjelp. Men på ungdomsskolen var ikke nesa og høyden min like artig.

-  Hennes look er veldig moderne nå. Modeller med særegent utseende er veldig hot i Paris. Og Frøydis er utrolig fotogen, sier modell og Top Modell-programleder Kathrine Sørland.

 HOT:  Ifølge Top Model-programleder Kathrine Sørland har Frøydis Elvenes et ansikt som er «hot i Paris». Foto: Lars Eivind Bones
HOT: Ifølge Top Model-programleder Kathrine Sørland har Frøydis Elvenes et ansikt som er «hot i Paris». Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Vil gå for Gucci

Frøydis meldte seg på selv, til tross for at hun aldri har prøvd seg som modell før.

-  Jeg har vokst opp på gård på et lite sted, mellom kuer og flere kuer. Og modellmarkedet i Narvik, der jeg har gått på skole, er også lite, for å si det sånn.

Som årets nordiske Top Model 2005 får Frøydis et større modelloppdrag for L\'Oreal og kontrakt med modellbyrået Marilyn i Paris. I Oslo har hun kontrakt med Heartbreak.

-  Jeg har virkelig lyst til å prøve meg i utlandet. Gjerne Milano. Jeg vil oppleve mest mulig.

-  Ditt drømmemodelloppdrag?

-  Å gå visning for Gucci, det hadde vært så kult. Og å komme på trykk i Vogue.

-  Favorittmodellen din?

-  Heidi Klum. Hun har gjort det sinnssykt bra og så er hun ikke den tynneste av de tynneste.

-  Har du blitt tynnere?

-  Ja, jeg har gått ned noen kilo. Mest fordi jeg har sluttet med junkfood og ostepop og begynt å trene.

-  Frykter du slankepresset?

-  Poenget er å ha en sunn og bra kropp. Jeg er alt for glad i mat til å bli slankefiksert, tror jeg.

100 000 seere har fulgt modell-reality-serien på mandagene i høst. Mens de andre jentene etter finalen nippet til søte, små sjampisglass, helte Frøydis i seg en halvliter øl.

Heavyrock-jente

Før var stilen hennes klassisk heavymetall med nagler, boots, skinnfrakk og svarte og lange, svarte hårgardiner foran et blekt ansikt.

-  Nå har jeg fått en litt mer feminin, voksen stil, smiler hun.

Men hardrockerne i Stonegard og folkrockerne Gåte er fortsatt bandfavoritten

I hele august gikk deltakerne en intensiv modellskole i Paris.

-  Posering med svære edderkopper på kroppen og en hel dag med løping i trapper under fotoopptak på Montmartre, er opplevelser jeg vil huske lenge. Jeg har så dårlig kondis at jeg trodde jeg skulle stryke med, forteller Frøydis, som har tatt permisjon fra medialinja i Narvik og flyttet sørover for å satse.

På nyåret drar TV 3 i gang en ny runde med modellkonkurransen.