Endelig Film fra Bergen

Han har angst for å få meteorer i hodet. Hun tåler ikke å bli tatt på. Sammen blir de kjærester i den første norske spillefilmen fra Bergen på 15 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Filmen heter «Himmelfall», Kristoffer Joner spiller den mannlige hovedrollen Reidar og meteorangsten er ikke det eneste som skiller han fra gjennomsnittsmennesket:

- Han har et alternativt virkelighetssyn og noen merkelig teorier. Blant annet at hvis han kaster en tennisball tilstrekkelig mange ganger mot en murvegg, så vil den tilslutt gå gjennom veggen, sier regissør Gunnar Vikene og henviser til moderne kvantefysikk.

Tragikomedie

Hvem som skal spille Juni, som blir kjæresten hans etter at hun forhåpentligvis har overvunnet angsten for å bli tatt på, er ennå ikke bestemt. Det samme gjelder seks andre sentrale personer i filmen.

- Den handler om åtte mennesker som hver har en drøm om et bedre liv. De møtes på forskjellige vis i løpet av de tre siste dagene før julaften. Gjennom disse møtene oppdager de at alliansene som oppstår er viktigere enn de målene de hadde, sier Vikene.

Det hele foregår med utgangspunkt i et psykiatrisk sykehus i en navnløs drabantby på vestlandet, men opptakene og produksjonen skal skje i Bergen, altså.

Lang prosess

Det har tatt lang tid å utvikle «Himmelfall». Den fikk ti millioner i statsstøtte for over et år siden, på betingelse av at resten av budsjettet på 18 millioner ble dekket av private midler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer