Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Endelig fredag - hver torsdag

Nå får NRK og «Borettslaget» sterk konkurranse fra TV2 torsdagskveldene. Neste torsdag starter TV2 sin stjernespekkede dramaserie «Endelig Fredag».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Endelig Fredag» sendes rett etter «Torsdagsklubben», som ligger tett oppunder en million seere.

- Det har ikke vært vårt mål å lage en seermagnet. Vi er mer opptatt av at de som velger å se «Endelig Fredag» skal hygge seg, humre litt og bli underholdt. Vi har prøvd å lage noe som er litt annerledes enn det andre som sendes på tv, sier Mathis Fürst, som har ansvaret for regien sammen med Alexander Mørk Eidem og Thomas Giertsen.

Fürst har tidligere blant annet regissert tv-serien «Lyckliga Gatan» og spillefilmen «Get Ready To Be Boyzvoiced».

Paranoid

Serien handler om redaksjonen i talkshowet «Endelig Fredag», som jobber hardt for å forbedre seertallene fra forrige sesong. Hovedrollene spilles av Jon Øigarden, Bjørn Sundquist, Trond Høvik og svenske Rebecka Hemse.

- Programlederen Claes (Øigarden) er en lettere paranoid og selvopptatt fyr som egentlig er veldig usikker og bare vil bli elsket. Frank (Sundquist) er den fargerike og lett psykopatiske produsenten, Aslak (Høvik) er researcher og Tuva (Hemse) er stuntreporter. Men dette er verken satire, parodi eller sitcom, vi har valgt å kalle det en humoristisk dramaserie, forklarer Fürst.

Alle seriens ti episoder ble spilt inn i løpet av førti dager i fjor sommer. Siden har Mathis Fürst tilbrakt mye av sin tid i klipperommet.

- Det har gått veldig fort. Vi har jo faktisk laget noe som tilsvarer tre og en halv spillefilm.

«Endelig Fredag» har en imponerende gjesteliste. Maria Bonnevie, Thomas Giertsen, Arne Hjeltnes, Synnøve Svabø, Frithjof Wilborn og Dorthe Skappel dukker opp på besøk i studio hos Claes.

Hengt ut

- Talkshowgjester må ofte finne seg i å bli litt hengt ut, her får de muligheten til å spøke med sitt eget image og det synes de er morsomt, sier Fürst.

REDAKSJONEN: Jon Øigarden (i midten bak) spiller programlederen Claes i TV 2s nye dramaserie «Endelig Fredag». Med seg i talkshowredaksjonen har han Bjørn Sundquist (t.v.), Trond Høvik og Rebecka Hemse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!