BLIR BILBO? Martin Freeman kan være aktuell som Bilbo Lommelun i «Hobbiten», som endelig har fått grønt lys. Foto: AP Photo/Andrew Medichini/Scanpix
BLIR BILBO? Martin Freeman kan være aktuell som Bilbo Lommelun i «Hobbiten», som endelig har fått grønt lys. Foto: AP Photo/Andrew Medichini/Scanpix Vis mer

Endelig grønt lys for «Hobbiten»

Kan dette være Bilbo?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Etter lang tids trøbbel for filmatiseringen av Tolkiens «Hobbiten», har prosjektet endelig fått grønt lys av filmselskapene New Line Cinema, Warner Bros. og MGM.

Dermed er det klart at den opprinnelige produsenten av filmen, Peter Jackson, også vil stå for regi etter at Guillermo del Toro trakk seg fra regijobben tidligere i år.

«Hobbiten» vil bli filmatisert i to deler, begge i digital 3d. Innspillingen er, etter mye om og men, klar til å begynne i februar 2011.

Fantasi, skjønnhet og drama - Å utforske Tolkiens Midgard innebærer langt mer enn en normal filmskapelsesprosess. Det er en helt oppslukende reise til et veldig spesielt sted, fullt av fantasi, skjønnhet og drama. Vi ser fram til å nok en gang tre inn i denne verdenen med Gandalf og Bilbo - og sammen med våre venner i New Line Cinema, Warner Bros. og MGM, uttaler Peter Jackson - som også sto for de tre «Ringenes Herre»-filmene - i en pressemelding.

Allerede forrige måned begynte ryktene om at britiske Martin Freeman, kjent for sine roller i «The Office» og «The Hitchhiker's Guide to the Galaxy», var aktuell i rollen som Bilbo Lommelun (Baggins på engelsk).

Ifølge filmnettstedet Slashfilm er det allerede begynt å komme rapporter om at Freeman skal ha fått rollen, som Ian Holm spilte i den opprinnelige «Ringenes Herre»-trilogien.

Fortsatt bråk? De samme ryktene sier at Jimmy Nesbitt, Michael Fassbender og David Tennant skal være aktuelle for filmene. Ian McKellen og Andy Serkis er allerede selvsagte i rollene som Gandalf og Gollum.

Selv om filmingen av «Hobbiten»-filmene preliminært skal begynne i februar, gjenstår det å se hvordan bråket etter at flere filmarbeiderforbund har gått hardt ut mot arbeidsvilkårene vil påvirke innspillingen.

Jackson truet nylig med at innspillingen kunne flyttes fra New Zealand til Øst-Europa som en konsekvens av dette, og pressemeldingen sier ingen ting om hvor filmingen vil starte.

<strong>REGISSERER:</strong> Peter Jackson. Foto: AFP/TIMUR EMEK/Scanpix
REGISSERER: Peter Jackson. Foto: AFP/TIMUR EMEK/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer