Endelig har de begynt å filme «Hobbiten»

Endelig har de begynt å filme «Hobbiten»

Se bildene fra settet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter mye fram og tilbake, starter i dag innspillingen av «Hobbiten», filmatiseringen av J.R.R. Tolkiens forløper til «Ringenes Herre»-serien.

For regissør og produsent Peter Jackson, som også sto bak «Ringenes Herre»-filmene, har veien fram til dette punktet vært lang.

Først mistet filmprosjektet sin opprinnelige regissør, Guillermo del Toro, etter at finansielle problemer stadig utsatte innspillingsstarten.

Deretter truet Jackson med å flytte hele innspillingen ut av New Zealand, etter trøbbel med fagforeninger i hjemlandet.

Nå er imidlertid alle problemer tilsynelatende løst, og innspillingen kan dermed gå i gang i Stone Street Studios i Wellington, samt rundt omkring i New Zealand.

I «Hobbiten» tas vi med til Midgard, 60 år før handlingen i «Ringenes Herre»-bøkene. Vi følger Bilbo Lommelun (spilt av Martin Freeman), som sammen med tretten dverger forsøker å ta tilbake Ensomfjellet fra den fryktinngytende dragen Smaug.

På veien får også møte kjente og mer eller mindre kjære figurer som Gandalv (Ian McKellen) og Gollum (Andy Serkis) ... som også introduserer Bilbo for en viss gullring.

For å bevare mest mulig av historien, vil boka bli delt inn i to filmer. Begge spilles inn i digital 3D, og er planlagt utgitt på tampen av henholdsvis 2012 og 2013.

I anledning innspillingsstarten har også Peter Jackson opprettet en egen Facebook-side, der man kan følge prosessen. Her finner man også de første bildene fra det ferdige settet, som du kan se øverst i saken.

Endelig har de begynt å filme «Hobbiten»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer