KOMMENTARER

«Oslo» vant Tony:

Endelig har noen satt pris på den nå steindaue og bortglemte Oslo-avtalen fra 1993

Hurra for Oslo-avtalen!

POLITISK FREDSDANS:  Michael Aronov (Uri Savir), Jennifer Ehle (Mona Juul), og Anthony Azizi (Abu Ala) på scenen i New York. Foto: The New York Times/SCANPIX NTB
POLITISK FREDSDANS:  Michael Aronov (Uri Savir), Jennifer Ehle (Mona Juul), og Anthony Azizi (Abu Ala) på scenen i New York. Foto: The New York Times/SCANPIX NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det er mange år siden Oslo-avtalen har fått så mye omtale som i disse dager, både på denne og den andre sida av Atlanterhavet. Årsaken er at teaterstykket «Oslo», skrevet av dramatikeren J.T. Rogers, har vunnet den gjeve teaterprisen Tony i USA, etter storsuksess på to teaterscener i New York. Ikke bare er «Oslo» valgt som den amerikanske teaterverdenens beste oppsetning, skuespilleren Michael Aronov vant også prisen for beste mannlige birolle.

DETTE ER den andre store prisen som går til Oslo-avtalen. Den første var Nobels Fredspris i 1994, som ikke ble gitt til de norske, palestinske og israelske hovedpersonene, men til de politiske lederne i Israel og Palestina, Yitzhak Rabin, Shimon Peres og Yassir Arafat. Først- og sistnevnte hadde mer enn tilstrekkelig blod på hendene, men det spilte ingen rolle i den euforiske situasjonen som ikke minst oppsto i Norge etter at avtalen var undertegnet. Heller ikke var det så viktig at kritikerne pekte på at tilretteleggere og forhandlere hadde utsatt de viktigste problemene til seinere. Som vi vet avgikk Oslo-avtalen etter hvert ved døden, og navnet på Norges hovedstad ble for mange i Israel og Palestina et skjellsord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer