KOMMENTARER

John Arne Riise:

Endelig hedret som fortjent

Etter 13 år har statuen foran Color Line stadion fått sitt rette navn.

SOM Å FÅ BARN: John Arne Riise foran statuen som nå bærer hans navn.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SOM Å FÅ BARN: John Arne Riise foran statuen som nå bærer hans navn. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Blod, svette og tårer er en utilstrekkelig klisjé for å beskrive hva det har kostet for John Arne Riise og hele familien hans å komme dit han er i dag. Tirsdag kveld fikk statuen foran Color Line Stadion hans navn. Riise beskriver hederen som «like stort som å få barn og å vinne Champions League». Det er grunn til å tolke den nå pensjonerte fotballspilleren bokstavelig. Forholdet mellom Ålesund og Riise har vært stormfullt og til tider bittert.

På den tradisjonsrike 16. mai-kampen på Kråmyra i 1997, var jeg en i horden rødruss blant publikum. På banen var det én spiller som dominerte totalt. Han var 16 år, het John Arne Riise og har siden da spilt seg inn i historiebøkene på en måte som få, om noen, norsk fotballspiller har gjort før ham. Inntektene fra hans overgang til Monaco og hans videre internasjonale karriere ble det økonomiske grunnlaget for Aalesund fotballklubbs framgang og veien fram til nytt stadion. Likevel var det ingen selvfølge at Riise skulle motta den hederen han får i hjembyen nå.

Han var den rødhårede guttungen som aldri ble invitert i bursdag, skriver den nå pensjonerte fotballspilleren fra Ålesund i selvbiografien. Som tolvåring sto John Arne Riise opp før sola for å trene før skolen, han hadde noe å bevise -både for andre og seg selv. Da jeg skrev bok om mora Berit Riise, fortalte hun at han allerede som baby hang i taket fra en strikk som de spøkte med ville trene opp lårmusklene på en framtidig fotballspiller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer