Endelig hentes «Transformers»- krigen hjem

Overraskende solid robotaction.

||| Det er ingen hemmelighet at jeg er svak for roboter, og da spesielt Transformers. Ingenting burde i utgangspunktet være bedre da, enn dataspill basert på nettopp Transformers?

Vel, det har seg også slik at jeg er glad i ting som er godt laget, og det er nettopp der de siste Transformers-spillene har sviktet.

Den potensielt fantastiske kampen mellom de gode Autobots og de onde Decepticons er blitt trukket ned i søla av trauste og tomme omgivelser - hvem vil vel krige i generiske og tomme byområder, blottet for liv og spenst?

Når handlingen i «Transformers: War for Cybertron» som navnet antyder flyttes til robotenes hjemplanet Cybertron, i tiden før de kom til jorda, er det derfor en god ting.

Her kan omgivelsene være så trange og tomme som de bare vil - ettersom de er robotpregede og maskinelle er nemlig alt såre vel.

Overalt rundt deg er det maskiner og byggverk du ikke skjønner noen ting av, et virkemiddel som sørger for at det sjelden blir kjedelig selv i de trangeste korridorene.

Heldigvis er spillmekanismene, actionscenene og ikke minst skuespillet av bedre kvalitet enn vi er vant til fra de siste «Transformers»-spillene.

I første halvpart spiller du på Decepticon-siden, mens du i siste halvpart får styre Optimus Prime og flere andre Autoboter.

1

Det er fem store episoder for hver side, og de der du spiller på Autobot-siden er kanskje de mest varierte av dem. Du kan hoppe fram og tilbake mellom disse oppdragene, om du ønsker å bryte opp litt underveis.

Til alt hell er det også rom for å samarbeide med en kompis eller to. Dette gjør spillet enda litt mer velbalansert, samtidig som det alltid er fascinerende med spill som tilbyr gode coop-løsninger.

Actionscenene er solide og tidvis varierte, men når alt kommer til alt er det ikke altfor mye rom for variasjon på Cybertron. Jeg skulle gjerne sett flere og større muligheter for å utforske det faktum at Transformers-figurene faktisk kan gjøre seg om til heftige kjøretøyer.

Likevel: Med en omfattende flerspiller på kjøpet, er dette et overraskende godt og underholdende steg opp for «Transformers»-spillene - nå går det definitivt rette veien.

Endelig hentes «Transformers»- krigen hjem