Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Endelig hjemme

Cecilia har solgt over 200000 plater verden over, men her hjemme har hun ikke vært å finne i platebutikkene før nå. I morgen slippes nemlig harstadjentas første album i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vil at musikken min skal gi næring til sjelen. Selvsagt blir jeg glad hvis mange kjøper plata, men det viktigste er at jeg kan gi folk noe. Ro, sier Cecilia Lima Knutsen, eller Cecilia, som hun kaller seg.

Hennes to første album har begge solgt over 100000 eksemplarer i utlandet, og i new age-miljøer både i Europa, Australia, Asia og USA har hun allerede rukket å skaffe seg et navn. Den nye plata har fått tittelen «Inner Harmony», og er spilt inn i Oslo og London. Til høsten slippes den over store deler av verden.

- Jeg tror denne plata er litt lettere tilgjengelig enn de forrige. Det er en sammensatt plate, fordi jeg er en sammensatt person. Jeg har et veldig personlig forhold til tekstene, hvis ikke hadde jeg ikke kunnet synge dem, sier Cecilia.

Tre av tekstene har hun skrevet selv, og som en hyllest til faren og Nord-Norge, har Cecilia valgt å ta med Elias Blix' salme «Å eg veit meg et land» på sitt nye album.

- Det er en av de vakreste sangene jeg vet. Den løfter meg.

Jacko måtte vente

En av tekstene er signert den indiske forfatteren Deepak Chopra, som er veileder for noen av verdens største stjerner.

- Han hørte den første cd-en min i New York, så ringte han og sa han ville treffe meg. Samme dag ringte Michael Jackson for å invitere ham på middag, men Deepak svarte: «Beklager, men jeg skal spise middag med Cecilia», hvorpå Michael Jackson utbrøt: «Cecilia who?». Da følte jeg meg litt beæret, ler Cecilia.

Cecilia har utdannelse innen klassisk sang fra Norge, Danmark og Tyskland, men da hun møtte forfatteren Stuart Wilde på et seminar i München, hadde hun bestemt seg for å slutte å synge.

- Da han hørte hva jeg gjorde, beordret han meg opp på bordet for å synge. Det første som falt meg inn, var «Amazing Grace», og den må tydeligvis ha gjort dypt inntrykk på ham. Etter det lovte han å hjelpe meg videre hvis jeg fortsatte å synge, sier Cecilia.

Konsert på Hawaii

Det gjorde hun, og i dag føler artisten at hun har funnet sin stil.

- Musikken min når kanskje ikke toppen av hitlistene, men for meg er den riktig. Jeg kunne ikke ha sunget pop eller klassisk.

Torsdag skal Cecilia synge i kulturhuset i Helsinki, og i juli reiser hun på turné til de største byene i Australia.

- I februar hadde jeg en konsert på Hawaii, noe som var en meget spesiell opplevelse, sier den sjarmerende jenta, som i dag henger på et par gutterom på Hawaii.

<B>INDRE HARMONI: </B>Cecilia har kalt sin nye plate «Inner Harmony», og håre hun kan gi folk noe gjennom musikken.