DEBATT

Endelig hørte vi deg, Sylvi!

Det er fryktelig trist at ditt utspill om muslimhets, rasisme, fremmedfrykt og hat i ditt navn kommer så seint.

STØTTEGRUPPER: I disse gruppene vi finner den groveste rasismen, det styggeste muslimhatet og den dypeste fremmedfrykten, alt i ditt navn. I disse gruppene er du «dronningen», skriver artikkelforfatteren til innnvandrings- og integreringsministeren.
STØTTEGRUPPER: I disse gruppene vi finner den groveste rasismen, det styggeste muslimhatet og den dypeste fremmedfrykten, alt i ditt navn. I disse gruppene er du «dronningen», skriver artikkelforfatteren til innnvandrings- og integreringsministeren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Den 27.september deltok du på Integreringskonferansen i regi av Regjeringen . Der holdt du en tale, og i talen tar du til motmæle mot dem som ytrer rasisme, muslimhat og fordommer i ditt navn. Du sier du ønsker ikke denne støtten.

Dette syns jeg er fint! Likevel vil jeg gjerne stille deg noen oppfølgingsspørsmål, Listhaug, for én ting er å si dette i en tale, noe annet er hvordan du tenker å følge det opp i den daglige kommunikasjonen.

Du er tidligere kommunikasjonsrådgiver i First House. Det gjør at jeg regner deg som svært kompetent på det å kommunisere. Likevel opplever du stadig, som du selv sier, å bli vridd og vrengt på og misforstått. Din kritikk retter seg ofte mot nasjonale media, eller mot de du omtaler som «venstresida», som du hevder misforstår deg til stadighet. Selv har du ved flere anledninger trukket frem at for eksempel «en kan ikke bli båret på gullstol inn i Norge» er tatt ut av kontekst, og at det handler om at det må stilles krav til dem som kommer hit.

Men når du reagerte på at dette ble tatt ut av kontekst og misforstått, reagerte du tilsvarende hardt på dine følgere som også misforsto? Selv har jeg lest svært mange kommentarer fra innvandringsskeptiske som også ser ut til å ha misforstått, og som lever i en forestilling om at flyktninger og asylsøkere som kommer til Norge, nettopp bæres på gullstol …. og at det var dette du adresserte i din kommentar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer