Låtanmeldelse: «Alt for Norge»

Endelig i ny versjon!

«Alt for Norge» har hatt godt av en kjønnstilpasset oppdatering.

ALT FOR NORGE: Norges Fotballforbund (NFF) har lansert en ny versjon av den kjente og kjære «Alt for Norge». Sangen framføres av Alexandra Rotan, kjent fra KEiiNO, og er produsert av produsentduoen TRüH. Video: Norges Fotballforbund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LÅT: Fotballsanger som er laget ene og alene for å være det har en tendens til å bli litt kleine, fulle av skryt og nasjonalistisk ladete ord.

For en som i 28 år har hatt et anstrengt forhold til fotballsangen «Alt for Norge», først og fremst på grunn av Jørn Landes affekterte og pompøse «heavyballade-vokal» full av føleri, er det befriende å høre den nye versjonen med Alexandra Rotan, fra Keiino, som vokalist.

«Kjønnsnøytral»

Norges Fotballforbund (NFF) har altså lansert en ny, kjønnsnøytral versjon av «Alt for Norge» foran kvinnenes EM i England i juli. Det føles veldig riktig, særlig fordi de, i motsetning til herrene, har en mulighet til å vinne hele EM i juli. De har nemlig kvalifisert seg!

Skjønt kjønnsnøytral, videoen som følger låten fokuserer naturlig nok fullt og helt på kvinnene og Rotan, mens vi fra tilskuerplass ser det hele gjennom en liten gutt som med stor overbevisning spiller entusiastisk og forventningsfull tilskuer og fan. Videoen følger kvinnelagets forberedelser til det som kan bli triumf - om de lever opp til tidligere bragder.

«Drillos»

Sangen ble laget til «Drillos», med tekst av Ivar Dyrhaug og musikk av Torstein Flakne fra Stage Dolls, i 1994. Teksten er noe endret, blant annet fra «våre beste menn skal ut i strid igjen» til «vårt beste lag skal ut i strid i dag». Det som måtte være igjen av banaliteter føles mindre påtrengende når Rotan synger dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer