- Endelig kan jeg vise fram den artisten jeg vil være

Spilte inn video i musikkreservatet Dungeness.

Da Tooji (26) spilte inn musikkvideo i naturreservatet Dungeness, fikk han svi for primadonnanykkene til Nicki Minaj som hadde filmet før ham
Musikkvidoen til hans nye singel, «Rebels», har norgespremiere på Dagbladet i dag.

Poplåta« Rebels» har danseinspirerte, organiske elementer, forklarer Tooji. Men selv om låta er popete, er videoen mye mørkere og mer personlig.

- Jeg liker denne kontrasten, sier Tooj i intervju med Dagbladet.

Han var tjue før han skjønte at han ville satse på musikk. Først nå står han fram som den artisten han ønsker å være.

- Sangen handler om å bryte ut av komfortsonen sin og «face seg selv» og sine egne skyggesider. Og om å finne tilbake til kjernen sin.

Produsenten er svenske Chris Wale, og musikkvideoen som er i svart-hvitt, er regissert av Tom Stoddart som har laget videoer for det britiske superbandet Muse.

Filmet etter Nicki Minaj  Videoen er mer dramatisk, mørk og personlig.

- Jeg fant noen kunstvideoer på nettet som jeg likte veldig godt og klarte til slutt å få kontakt med regissøren, forteller han.

Videoen ble spilt inn i naturreservatet Dungeness.

- Nicki Minaj hadde filmet rett før oss. Hun hadde vært veldig vanskelig, slik at alle var sure da vi kom. Vi fikk politiet på nakken og ble forsøkt kastet ut, fordi det hadde vært noen divanykker der før oss, ler Tooji.

Alter ego   Tooji sier at han nå har klart å skape sitt artistiske alter ego.

- Som person er jeg følsom, sensitiv og veldig positiv. Artisten er mørkere. Mine mørkesider kommer mer fram. Og spiritualiteten og aggresjonen min. Når han skaper sitt alter ego, distanserer han seg fra seg selv.

- Hvis jeg er usikker eller sliter med lav selvtillit, skaper jeg en kreativ frisone der jeg kan gjøre hva som helst. Jeg kan jokke på mikrofonen uten å tenke at «nå jokker Tooji på mikrofonen», ler han og viser til at artister som Madonna, Lady Gaga og Michael Jackson har skapt karakterer som gjør at publikum kan drømme seg bort.
Fjær i håret Både James Bond-elementer, indianerhyl og fjær dukker opp i videoen.

NY STIL:  Tooji med nye singel, ny video  og ny hårstil. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NY STIL: Tooji med nye singel, ny video og ny hårstil. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Jeg har alltid vært veldig fascinert av James Bond-musikk fra 60-tallet. Og fordi jeg alltid har vært veldig spirituell, er jeg opptatt av amerikanske urfolk og deres kultur.

-  Du er egentlig indianer?

- Ja, kanskje i et tidligere liv, he-he. Fjær har jeg alltid vært veldig i. Fjær har jo en symbolikk som gjenspeiler frihet og skjønnhet.

MGP:Han vant i Melodi Grand Prix i fjor, men hadde ikke hell i Baku. Foto: Håkon Eikesdal/ Dagbladet
MGP:Han vant i Melodi Grand Prix i fjor, men hadde ikke hell i Baku. Foto: Håkon Eikesdal/ Dagbladet Vis mer