Endelig kom Willy Wonka

En lokal Willy Wonka åpnet i går Barnefilmesten ved å klippe over en godterisnor og servere storfilmen «Charlie og sjokoladefabrikken».

HAUGESUND (Dagbladet): Kort etter snorklippingen ble 450 barn - og endel foreldre _ det aller første kinopublikum i Norge til å se den mye omtalte familiefilmen med Johnny Depp i hovedrollen.

Depp spiller den eksentriske sjokoladefabrikk-kongen Willy Wonka, som tar imot fem barn i den store fabrikken sin. De fem barna _ inkludert filmens helt, Charlie Bucket - har det til felles at de har funnet hver sin gullbillett gjemt inni sjokoladepapiret. Dermed får de sitt livs eventyrdag sammen med Wonka i hans fantastiske rike. Og én av de fem vinner en spesiell premie.

Den nesten to timer lange filmen, som er basert på Roald Dahls bok av samme navn, ble avsluttet med trampeklapp fra den overfylte kinosalen på Festiviteten i Haugesund.

Barnefilmfesten er et sidebruk av Den norske filmfestivalen i Haugesund, og «Charlie og sjokoladefabrikken» skal gå ytterligere to ganger til under festivalen. Men da med origianlstemmene på engelsk, ikke norsk-dubbet som i går.

Landet forøvrig kan glede seg over at filmen - både originalspråklig og med norsk tale - får premiere 16. september.

SØT ÅPNING: Willy Wonka - her i skikkelsen til en innleid lokal skuespiller - er hovedpersonen i «Charlie og sjokoladefabrikken».