Endelig kommer «Duke Nukem Forever»

«Evighetsprosjektet» blir endelig fullført.

||| Til tross for at spillet ble påbegynt før fenomener som Google, eBay og blogging var påtenkt, har ennå ikke «Duke Nukem Forever» sett dagens lys.

Spillet, som i en årrekke er blitt kroneksemplet på spillprosjekter som aldri blir ferdigstilt, ble offisielt kansellert i fjor da utviklerne 3D Realms lukket dørene.

Den gang dukket det opp en rekke bilder og filmsnutter som viste at spillet nesten var helt ferdig.

Nå kan Take-Two Interactive fortelle at de har tenkt å utgi spillet, som ferdigstilles av Gearbox Software, melder Wall Street Journal.

Spillet vises fram til publikum for første gang på spillmessen PAX i Seattle i dag, der rapporter om Duke Nukems tilstedeværelse har dukket opp gjennom dagen.

Etter nedleggelsen av 3D Realms, mente Take-Two Interactive at de fortsatt hadde publiseringsrettighetene til spillet, og trakk saken til retten. Saken ble avgjort i minnelighet utenfor retten, og resultatet ikke offentliggjort - men dagens nyhet taler sitt klare språk.

- Spillet var åpenbart ikke ferdigstilt hos 3D Realms, men mye av innholdet var laget. Tilnærmingene, investeringene og prosessene ved 3D Realms holdt ikke helt i sømmene, og til slutt revnet det hele. Hos Gearbox har vi sydd det hele samme, sier Gearbox-sjef Randy Pitchford til WSJ.

Flere detaljer om spillet vil bli offentliggjort på PAX-messen på søndag, men det er klart at spillet vil ha tøffe gloser og mye skyting:

- Aliens kommer og sier at de er vennlige, men Duke vet at det ikke kommer til å fungere. Nok en gang er Duke i sentrum av begivenhetene, og må redde verden, sier Pitchford - som ikke kan love at spillet slippes i 2010, selv om det er planen.

Tiden får, som alltid med dette spillet, vise.