Endelig kvinnelig grillmester på TV 2

Trude Teige tar over «Tabloid».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter 15 år på lufta har TV 2 fortsatt til gode å bruke en kvinnelig programleder i noen av sine debattprogrammer. I 2008 gjør derfor Trude Teige nybrottsarbeid når hun tar over «Tabloid».

– Ja, det er på tide! Det er viktig at det er en viss kjønnsbalanse i slike programmer, slår 47-åringen fast.

En egen nerve å gå «live»

Hun har jobbet i kanalen siden den ble startet, var eneste redaksjonsmedlem i «Holmgang» på den tiden Nils Gunnar Lie ledet programmet, og er ikke minst kjent for sitt virke som politisk reporter. Nå ser hun fram til å kunne gå enda dypere i sakene enn det er rammer for i et nyhetsinnslag.

– Det er privilegium å kunne sitte med aktørene i de store samfunnsdebattene, stille dem spørsmål og gå lenger inn i sakskompleksene.

– Å komme tett på intervjuobjektene under direktesending, og gjøre et godt intervju når det røde lyset er på, har en egen nerve som ikke kan sammenliknes med noe annet. Det er derfor jeg tar jobben; sier hun, og fletter inn en solid dose skryt til de øvrige fem journalistene og researcherne som utgjør «Tabloid»-staben.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer