Endelig kvinnelig grillmester på TV 2

Trude Teige tar over «Tabloid».

(Dagbladet.no): Etter 15 år på lufta har TV 2 fortsatt til gode å bruke en kvinnelig programleder i noen av sine debattprogrammer. I 2008 gjør derfor Trude Teige nybrottsarbeid når hun tar over «Tabloid».

– Ja, det er på tide! Det er viktig at det er en viss kjønnsbalanse i slike programmer, slår 47-åringen fast.

En egen nerve å gå «live»

Hun har jobbet i kanalen siden den ble startet, var eneste redaksjonsmedlem i «Holmgang» på den tiden Nils Gunnar Lie ledet programmet, og er ikke minst kjent for sitt virke som politisk reporter. Nå ser hun fram til å kunne gå enda dypere i sakene enn det er rammer for i et nyhetsinnslag.

– Det er privilegium å kunne sitte med aktørene i de store samfunnsdebattene, stille dem spørsmål og gå lenger inn i sakskompleksene.

– Å komme tett på intervjuobjektene under direktesending, og gjøre et godt intervju når det røde lyset er på, har en egen nerve som ikke kan sammenliknes med noe annet. Det er derfor jeg tar jobben; sier hun, og fletter inn en solid dose skryt til de øvrige fem journalistene og researcherne som utgjør «Tabloid»-staben.

Maratonløp

Teige tar over stafettpinnen fra Jan Øyvind Helgesen, som går tilbake til «God morgen, Norge» etter bare halvannet år i «Tabloid»-stolen.

TAR OVER «TABLOID»: Trude Teige (47), tidligere politisk journalist, nyhetsanker, dokumentarskaper og redaksjonsmedlem i «Holmgang». Foto: TV 2
TAR OVER «TABLOID»: Trude Teige (47), tidligere politisk journalist, nyhetsanker, dokumentarskaper og redaksjonsmedlem i «Holmgang». Foto: TV 2 Vis mer

– Vil du prøve å holde ut lengre enn ham?

– Det får jeg ta som det kommer. Dette er en av TV 2s tøffeste jobber, med lange dager som varer til ettermiddag og kveld, fire dager i uka. Det starter med å lese avisene i halv ni-tida om morgenen, for å holde seg oppdatert og kunne booke de rette gjestene. Så skjer det gjerne noe i løpet av dagen som gjør at alt må kastes om på, og en er ikke ferdig før programmet er over halv åtte om kvelden.

– Slik ruller og går det hele året bortsett fra feriene – det er et maratonløp og lett å bli sliten av, sier hun oppriktig.

Tilbake til morgen-TV

Helgesen gleder seg på sin side til å komme tilbake til morgen-TV.

– Tabloid har vært et godt "fosterhjem i halvannet år og 200 sendinger, men det skal bli godt å komme tilbake til mitt faste "hjem", sier han ifølge en pressemelding TV 2 har sendt ut.

«God morgen, Norge»-programleder Arill Riise skal inn i planleggingen av et nytt aktualitetsprogram, opplyser kanalen.