Endelig kvinner

MOLDE (Dagbladet): Disse lekre Cuba-damene er jazzfestivalens store kvinnelige alibi. Salsa-bandet Canela er blant de få kvinnelige innslagene under årets festival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi skulle selvsagt hatt flere kvinnelige artister i år. Jeg synes det er beklagelig at vi ikke lykkes å få med flere. Generelt sett synes jeg også det er for få kvinnelige jazzutøvere, sier Petter Petterson i MoldeJazz til Dagbladet.

Petterson er en av de fire mennene som sitter i programkomiteen - og som bestemmer hvilke artister som skal taes inn.

For øre og øyne

Disse har i år valgt gammelkara i Santana og Gipsy Kings samt Herbie Hancock og David Murray som sine «highlights» - og fra og med natt til i dag frister de med fyrrige Cuba-rytmer på Nite Spot. I festivalens offisielle program heter det at Canela vil stå for en opplevelse både for «føtter, ører - og øyne».

- Hvorfor er det så få kvinner på programmet?

Mannsdominert

- Det beror på tilfeldigheter. Dessuten kan vi ikke komme bort i fra at jazzen er mannsdominert. Men vi har jo kvinner med på mange mindre prosjekter, riktig nok ikke blant toppnavnene, påpeker festivalsjef Thorstein Granly.

- Det viktigste for oss er at folk vil ha programmet vårt. Dessuten er vi mer på jakt etter det musikalske uttrykk enn kjønnsfordeling, sier Granly.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer