Endelig kvinner

MOLDE (Dagbladet): Disse lekre Cuba-damene er jazzfestivalens store kvinnelige alibi. Salsa-bandet Canela er blant de få kvinnelige innslagene under årets festival.

- Vi skulle selvsagt hatt flere kvinnelige artister i år. Jeg synes det er beklagelig at vi ikke lykkes å få med flere. Generelt sett synes jeg også det er for få kvinnelige jazzutøvere, sier Petter Petterson i MoldeJazz til Dagbladet.

Petterson er en av de fire mennene som sitter i programkomiteen - og som bestemmer hvilke artister som skal taes inn.

For øre og øyne


Disse har i år valgt gammelkara i Santana og Gipsy Kings samt Herbie Hancock og David Murray som sine «highlights» - og fra og med natt til i dag frister de med fyrrige Cuba-rytmer på Nite Spot.
I festivalens offisielle program heter det at Canela vil stå for en opplevelse både for «føtter, ører - og øyne».

- Hvorfor er det så få kvinner på programmet?

Mannsdominert

- Det beror på tilfeldigheter. Dessuten kan vi ikke komme bort i fra at jazzen er mannsdominert. Men vi har jo kvinner med på mange mindre prosjekter, riktig nok ikke blant toppnavnene, påpeker festivalsjef Thorstein Granly.

- Det viktigste for oss er at folk vil ha programmet vårt. Dessuten er vi mer på jakt etter det musikalske uttrykk enn kjønnsfordeling, sier Granly.

<B>FYRIGE DAMER:</B> Dette er damene som skal få fart i Molde de kommende dagene. Cuba-bandet Canela er blant de få kvinnelige innslagene under årets festival.