Endelig Lars?

CANNES (Dagbladet): Skal vi tro kritikerpanelet i et av Cannes-festivalens spesialblader, må Liv Ullmann gjøre seg klar til å takke for Gullpalmen i kveld. Men det er det ikke sikkert vi skal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kritikerne har bommet i forhold til juryavgjørelser før. Nå ledes dommerne av Luc Besson, et valg det hevdes ikke bare er et mottrekk til fjorårets sære David Cronenberg, men også en innrømmelse av at hele Cronenberg var en misforståelse. Besson lager selv kommers film med effekter og høyt tempo, hvilket ikke kan sies om Ullmann.

Skandinavisk?

Men hennes «Troløs» har gjort inntrykk med sin intensitet og sitt tema. Den nevnes som en av flere kandidater. Ikke minst er Lena Endre en favoritt til prisen for beste kvinnelige skuespiller - med Björk som en motkandidat.

Den islandske kruttønna har beveget mange med sin innsats i «Dancer In The Dark», slik filmen har det. Men det dreier seg altså om Lars von Trier, en mann med kontroverser som spesialitet. «Dancer...» er en film som erter på seg noen og lovprises av andre.

Med sin uhemmet følelsesladde stil og fantasifulle musikalnumre kan den godt slå an hos en fransk og like uhemmet juryformann. Ærlig talt hadde det vært moro med en pris til dansken - om kanskje ikke til Björk. Lena Endres prestasjon er av et annet kaliber.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer