Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Endelig «Olsenbanden» for Oftebro

I 30 år har Nils Ole Oftebro drømt om å få spille i en Olsenbande-film. Som Napoleon-fiksert departementsråd stjeler han nesten showet fra Egon & co. i «OIsenbandens siste stikk».

- Helt siden jeg gikk ut av Teaterhøgskolen har jeg drømt om dette, sier Oftebro med sitt bredeste flir. Som makker har han fått Kim Haugen, som har fått en ny nerd på samvittigheten i byråsjef Grønn Larsen. Her aner vi en ny filmduo.

- Det står ikke på oss, sier Haugen, som synes det er morsomt å få spille en såpass karikert rolle.
Bifigurene har en sentral rolle i den første filmen med Olsenbanden på 15 år, men Egon, Benny, Valborg og Dynamitt-Harry har fortsatt hovedrollene. Bare sjefen sjøl, Arve Opsahl, manglet da teamet møtte pressen i går. Han er på sykehuset, og valgte å spare seg til kveldens 30-årsfeiring.

I morgen er det klart for premiere på 51 kinoer. Da faller også dommen over slaktofferet «Olsenbanden», som etter flere repriserunder på tv har oppnådd kultstatus hos et ungt publikum. Regissør Knut Bohwim har en god følelse, og Anders Hatlo, som har steget i gradene i politiet siden sist, er ikke i tvil:

- «Olsebanden» er blitt stuereine. Denne filmen får en femmer eller en sekser på terningen, spår Hatlo.

Dagbladets anmeldelse kan du lese i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media