Endelig på norsk

Norsk debut for en anerkjent og underholdende krimserie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Norske tv-seere burde være godt kjent med den handlekraftige politiduoen Andy Dalziel og Peter Pascoe, ettersom NRK i flere år har sendt serien med Warren Clarke og Colin Buchanan i hovedrollene. Men Dalziel (et skotsk navn som uttales Diel) og hans underordnede Pascoe dukket første gang opp i bokform i 1970, og Reginald Hill har så langt skrevet mer enn tjue romaner om dem. Politisk ukorrekt

Det er med andre ord absolutt på høy tid at et norsk forlag grep fatt i bøkene, noe lille Pegasus nå har gjort, og de har like godt begynt med den ferskeste historien. Tittelen virker kanskje litt avskrekkende på mange som er svake for den politisk ukorrekte og verbalt brutale tjukkasen Dalziel, men den skyldes at Dalziel havner på sykehus når en bombe går av under et forsøk på å pågripe to terrormistenkte i en videobutikk.

Tilstanden for Tjukken, som han noe uærbødig kalles, er svært alvorlig, han svever mellom liv og død og ingen er sikre på hvordan det vil gå. Dermed er det opp til Peter Pascoe å finne ut hvem som sto bak eksplosjonen og hvorfor den fant sted akkurat da han og Dalziel var i ferd med å undersøke butikken. Sikkerhetstjenesten

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer