Endelig seier for Flatland

BJERKE TRAVBANE: Stambordet til Hallvard Flatland stod tomt da hesten han er medeier i, More Chips, travet inn til seier på Bjerke i går. Hvem som kjørte hesten? Atle Hamre, så klart.

Etter at Atle Hamre prikket inn dagens tredje seier ventet publikum i spenning på om Flatland skulle dukke opp på seremoniplass for å ta imot premien på pokal og vinnersjekk på 50 000 kroner. Flatland kom imidlertid ikke, men foruten hester var det den kjente hesteeieren fra Nesøya som var det store samtaleemnet rundt bordene.

- Det var godt å vinne i dag etter alt oppstyret de siste dagene. Det er forbannet vanskelig å arbeide i alt dette oppstyret, men jeg vet at jeg er uskyldig og derfor klarer jeg fortsatt å konsentrere meg, sa Hamre til Dagbladet.

Dokument beslag

Med velvillig hjelp fra Hallvard Flatland har Økokrim beslaglagt en rekke dokumenter i TV-kjendisens hjem. Det skal dreie seg om private dokumenter. Det er også ventet at Økokrim nå vil snu hver krone i Flatlands private økonomi. TV-kjendisen vil ikke kommentere ransakelsen.

Etterforskningen vil nå skje blant annet i Sveits. Norske myndigheter sender nå en rettsanmodning til Sveits for å få innblikk på en konto i Banque Scandinave Geneve. Fra denne kontoen er det kommet til sammen 520 000 dollar til Flatlands «hemmelige» konto i Monaco.

Flatland har i politiavhør forklart at byggmester Øyvin Nydal i Bergen står bak innskuddene som stammer fra et hestesalg. Nydal mener Flatland lyver.

TV-kjendisen mener han ikke har noe å frykte når Økokrim sjekker kontoen:

- Jeg vet med sikkerhet at jeg i denne forbindelse intet har å frykte, og at den angitte

siktelse etter hvert vil bli frafalt, sier Flatland via e-post.

Monaco-kontoen

Flatland og Hamre har i flere år delt den lidenskapelige interessen for hestesport, og Hamre står bak et innskudd på 350 000 danske kroner på Flatlands Monaco-konto.

- Atle Hamre satte inn pengene på vegne av kjøperen. Hamre hadde ikke del i handelen, hverken på salgs- eller kjøpssiden. Jeg har ikke eid hester sammen med Atle Hamre. Forholdet til ham er for tida avventende, sier Flatland

Flatland og Hamres forsvarer, advokat Morten Kjensli, avviser at Flatlands Monaco-konto er blitt brukt i utpressingssaken.

- Atle Hamre forklarte allerede sommeren 1999 i detalj om innskuddet på kontoen. Det er på det rene at Hamres forklaring om dette er riktig, og at det ikke er noen annen tilknytning mellom Hamre og kontoen i Monaco, sier Kjensli.

SEIERHERRE: Travkusk Atle hamre klarer fortsatt å konsentrere seg om hester. I går kjørte han Hallvard Flatlands hest - More Chips - inn til seier.