Endelig serie- mester

Rosenborg måtte for en gangs skyld vike førsteplassen når TV2 med full tyngde beviste at de virkelig er Norges seriemester i går kveld.

Anmeldt av BEATE NOSSUM

Glem fotball, NRK og Tore Strømøy - seertallene vil vise at såpekoking er den nye norske folkebevegelsen. Og selv om det måtte to svensker til for å fart i grytene, må det ha luktet særs godt over hele det langstrakte når norgeshistoriens mest annonserte såpe skummet over skjermen i går kveld. Sorry, Tore Strømøy og Rosenborg; ingenting er som en god familiekrangel på lørdagskvelden og - ja, vi elsker familien Anker-Hansen. I hvert fall foreløpig. Intrigene står i kø på «Hotell Cæsar», en helnorsk blanding av «Rederiet» og «Dynastiet» som skal bevise at TV2 mener alvor når de utroper seg selv til Norges Seriemester. Og selv om gårsdagens to innledende runder i perioder minnet mer om gammeldags fjernsynsteater enn moderne såpe, så lover åpningen godt.
Bortsett fra en foreløpig skrikende mangel på onde, gjennomført utspekulerte karakterer som kan spinne fart i intrigene, følger «Hotell Cæsar» oppskriften på såpekoking slavisk. Her er maktkamp, ukjente farskap, alkoholiserte morskap, kjærester som ikke vet at de er søsken, en jypling som truer i kulissene, kjærlighet, penger og utroskap. Anført av pater familias, Georg Anker-Hansen (Toralv Maurstad), skal de hardt prøvede familiebåndene gjennom utallige øvelser i tida framover.
Som det heter i såpeverden - dette har skjedd:
Gamlefar Anker-Hansen forelsker seg i den 23 år gamle eks-kjæresten til sønnen Jens August (Kim Kolstad), som foruten å være familiens sorte får, også er en fengselsfugl. Dessuten er den utflippede tronarvingen fortsatt forelsket i den freske, smellvakre Ninni (Henriette Lien) og forfatterne har lagt opp til et sjalusidrama mellom far/sønn som går Freud en høy gang.
Alt mens misnøyen ulmer blant alt som beveger seg i hotell-korridorene.
Foreløpig virker hotelldirektør Anker-Hansen påfallende lik olje-giganten Blake Carrington, som etter et hundretalls episoder med Dynastiet viste seg å være befriende ond på bunnen. Og hvem vet, dukker det opp en Alexis i kulissene, er det håp for oss tv-slaver i lang tid framover.
Foreløpig vil de neste 218 episodene vise om TV2 har gjort mer enn å koke såpe på spiker.