Endelig skal Fragglene ut i verdensrommet!

80-tallsserien blir omsider helaftens spillefilm.

(Dagbladet.no): Ryktene og planene begynte å svirre for to år siden: Fragglene skulle bli helaftens spillefilm, og Gobo, Vembi, Moki, Vips og Bober skulle få reise ut i «Det Ytre Rom» og møte romvesener - også kjent som mennesker.


Nå er det endelig bekrefta at filmen kommer, og at de små, fargerike figurene skal ut av Fraggleberget - på jakt etter nye eventyr i en verden de bare kjenner fra Onkel Reisende Macs misvisende reisebrev.

Her kan du se seriens fengende åpningssekvens, om og om igjen.

Underholdningsnettstedet Variety melder at manuset skal skrives av Cory Edwards, med Frank Zappas sønn, Ahmet Zappa, samt Brian Inerfeld som produsenter av filmen.

Sjangeren blir musikal, og det hele lages og distribueres av the Weinstein Co.

Dermed vil seriens primærfraggler snart få utvida erfaringshorisonten til å gjelde mer enn Dosere, reddikslang hos de utrolig uskjønne - og til tider skremmende - Gorgene, komposthaugen samt den oppgitte hunden Sprocket.

Detaljer omkring når Fragglene setter snuten mot kinoskjermen og menneskeverden, eller om de originale stemmene kommer tilbake, er ennå ikke kjent.

Tidligere meldinger fra the Jim Henson Company, som skapte Fragglene, har
antydet at den vil ha premiere i 2009 - 26 år etter at serien først så dagens lys.


Totalt ble det sendt 96 episoder, fordelt på fem sesonger. Her i Norge gikk det på NRKs Barne-TV på åttitallet, og har sporadisk dukket opp igjen etter den tid.

JUBEL!: Gobo, Vembi, Moki, Vips og Bober blir stjernene i sin egen film, og får reise ut i ukjent farvann: Menneskeverden.
JUBEL!: Gobo, Vembi, Moki, Vips og Bober blir stjernene i sin egen film, og får reise ut i ukjent farvann: Menneskeverden. Vis mer
Endelig skal Fragglene ut i verdensrommet!
SKREMMENDE: For purunge barn, ubesudlet av kabel-tv og internett, så var Gorgene noe av det skumleste 80-tallets eneste mediekanal hadde å by på.
GLEDE: Sang var, og er, et viktig element i Fraggle-universet. Derfor blir den nye filmen en musikal.