Endelig Søndag

Et nytt, inspirerende søndagsmagasin. Ei hovedavis med mer nyheter og stoff til fordypning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag 18. april er det duket for familieforøkelse i Dagblad-familien. Det nye medlemmet får navnet Søndag og vil møte leserne som en 40 siders, lystig lillesøster eller lillebror til lørdagsavisas millionsuksess Magasinet.

- Det blir et inspirasjonsmagasin på en ukedag når folk har tid og lyst til å lese, sier kulturredaktør Hege Duckert.

- Med ideer og impulser til å tenke litt annerledes om hjem og fritid. For både menn og kvinner, supplerer prosjektleder Grete Sivertsen.

- Sammen med en fyldigere hovedavis gir dette magasinet et langt mer komplett søndagstilbud til leserne, sier ansvarlig redaktør Thor Gjermund Eriksen.

Hjem og fritid

Men nykommeren skal ikke gå Magasinet i næringen.

- Arenaen er «hjem og fritid», men Søndag blir ikke et gjør-det-selv-magasin, sier Sivertsen.

- Målgruppa vår er rett og slett dagens søndagslesere, med vekt på dem som er i ferd med å etablere seg og bygge sin identitet i form av bolig og fritidsaktiviteter. Interiørideer, produkttester og tips til reiseopplevelser er noe av det leserne vil finne i Søndag.

- Et magasin der kvinner blir inspirert til å sette i gang menn med halsbrekkende prosjekter i hus og hage?

- Absolutt ikke. Vi skal ikke få folk til å tenke: «Huff, dette burde jeg få gjort noe med.» Søndag skal gi lyst, ikke dårlig samvittighet.

- Og forhåpentligvis inspirere begge kjønn til en eller annen smart, liten ting du orker å gjøre og som gir deg en fantastisk følelse hele dagen, supplerer Duckert.

Spennende avisdag

For 13 år siden overrumplet Dagbladet alle med å bryte søndagsavisbarrieren i Norge. Nå går avisa nok en gang i bresjen for å tilby leserne en god søndagspakke.

- Søndag er på mange måter den mest spennende avisdagen, for den kommer til å endre seg mer enn de andre, tror Thor Gjermund Eriksen. - Folk vil ha papiravis hver dag hele uka igjennom, men i helgene synker Internettbruken kraftig, og da ønsker leserne seg et annerledes avistilbud. Det kan vi gi dem nå.

Det nye magasinet kommer på et tidspunkt der Dagbladet øker både opplag og antall lesere. Søndag vil forhåpentligvis styrke denne tendensen. Prisen blir 15 kroner.

- Vil leserne akseptere den ekstra femmeren?

- Søndagsavisa har kostet 10 kroner helt siden starten i 1991. Den er omtrent det eneste produktet på markedet som ikke har økt prisen i løpet av 13 år. Hvis vi bare klarer å lage et produkt leserne våre liker, er jeg ikke redd for at 15 kroner skal være for dyrt.

<B>NYTT MAGASIN: </B> Også søndag blir magasindag i Dagbladet når nyskapningen Søndag lanseres om ei uke. Prosjektleder Grete Sivertsen (t.v.), ansvarlig redaktør Thor Gjermund Eriksen og kulturredaktør Hege Duckert har store forventninger til den nye greina på Dagblad-stammen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer