Endelig stjerner

Svenske Weeping Willows trodde ikke de klarte å skrive hitlåter. Men med «Touch Me» har de endelig fått sitt kommersielle gjennombrudd. I dag spiller de i Oslo.

- Vi har aldri vært noe singelband, sier vokalist Magnus Carlson.

- Noen musikere fokuserer mest på enkeltlåter, mens vi alltid vært et albumband. Derfor har det vært kjempemoro å få en så stor hit. Den har virkelig vært en god drahjelp for albumet.

«Touch Me» er hentet fra Weeping Willows\' tredje album «Into the Light», som gikk rett til topps på de svenske salgslistene da det ble sluppet før like jul. «Monumentalpop av beste merke,» skrev Dagbladets Fredrik Wandrup, og ga albumet terningkast fem.

- Det beste med å gi ut singler er muligheten til å ta med remikser. Vi vil gjerne få manageren vår til å ringe til Röyksopp og mase litt om den saken, sier bandet.

Var et coverband

Manageren er den suksessfulle svensken Petri H. Lundén.

- Vi har faktisk samme manager som de... Eh, hva heter de igjen?

- Cardigans!

- Nettopp. Alt er mye mer profesjonelt denne gangen.

Weeping Willows fra Södermalm i Stockholm ble startet i 1994, med bakgrunn i rockabillybandet Hillbilly Boys og backingbandet til Stefan Sundström, Apache. Til å begynne med var de et reint coverband som spilte på stockholmspuber. Etter hvert skrev de sin egen musikk og debuterte med albumet «Broken Promise Land»

Weeping Willows ble tidligere sammenliknet med Righteous Brothers, Scott Walker og Roy Orbison. I dag nevnes navn som Depeche Mode, New Order og The Smiths.

13 ekstranumre

- Vi har fått et nytt sound. Låtene er enklere og tydeligere, og vi har kastet ut de store orkestrene.

Weeping Willows har opparbeidet seg et svært bra liverykte. For et par år siden var de på norgesturné, og de har spilt på de fleste scenene i Oslo.

- I Stavanger måtte vi spille tretten ekstranumre, og det er rekord!

- Men vi likte aller best Meieriet i Sogndal. Det norske publikummet er som regel bra og spillestedene er mye bedre enn i Sverige.

HEIA SOGNDAL: Weeping Willows liker å spille i Norge. I kveld spiller de på John Dee i Oslo. Fra høyre Stefan Axelsen, vokalist Magnus Carlson, Ola Nyström, Mats Hedén, Anders Hernestam og Niko Röhlcke.