Anmeldelse: Johannes Jensen tar nattoget

Endelig tilbake etter ti år

Ny bok om Johannes Jensen fra Henrik Hovland og Oscar-vinner Torill Kove.

FIN DUO: Henrik Hovland og Torill Kove er tilbake med ny fortelling om den elskelige og frynsete funksjonæren Johannes Jensen. Illustrasjon fra boka
FIN DUO: Henrik Hovland og Torill Kove er tilbake med ny fortelling om den elskelige og frynsete funksjonæren Johannes Jensen. Illustrasjon fra boka Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Johannes Jensen, en tilforlatelig likningsfunksjonær med krokodilletennene på tørk, skal på konferanse. Han må ta nattoget til Bergen. Alene. Det er ingen liten sak for engstelige Johannes, som leser seg opp med «Bergenstoget plyndret i natt» og «Mørkets hjerte». Det hjelper absolutt ingenting, og Johannes gru-grubler:

«Hvis en reisende en vinternatt tenker etter, er det mye å engste seg for: Hvem sover i de lange tunnelene om natten? Hvem bor under broene? Hvem tuter i mørket?»

Eksponering

«Johannes Jensen tar nattoget» er Henrik Hovland og illustratør Torill Koves fjerde bok om den fryktsomme funksjonæren. I første bok følte Johannes seg annerledes og bant opp halen for å bli som andre. Siden det er vondt å gå med halen mellom beina (på flere vis), oppga han prosjektet. I andre bok finner Johannes kjærligheten med Frida, og i den tredje, som kom for ti år siden, opplever han et mirakel. Johannes blir far.

I årets fortelling følger Frida livredde Johannes til togstasjonen. Der møter han, som alltid i dette universet, elefantvennen Dr. Fjeld. På vei til konferanse han også, i foreningen for Veldig Viktige Leger. Dr. Fjeld råder Johannes til å øve og møte det han er redd for, som jo er en hel del: Skjeggete menn. Heiser. Bergensere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer